Annonce
Jelling

Lokalråd kæmper fortsat på at blive mere kendt

Ifølge Hovedkær Lokalråd passerer 3000 biler på Tørringvej, som går gennem Ildved, i døgnet. Derfor håber foreningen, at der kan blive etableret en cykelsti. Arkivfoto: Martin Ravn

Hovedkær Lokalråd prøver fortsat på at gøre mere opmærksom på sig selv i lokalområdet. Senest var foreningen repræsenteret til Naturens Dag på Brandbjerg Højskole.

Annonce

Hovedkær: Det er efterhånden tre og et halvt år siden, at Hovedkær Lokalråd blev stiftet af en gruppe frivillige fra den nordlige del af den gamle Jelling Kommune.

Siden er det gået stille og roligt fremad med arbejdet på at sætte fokus på området og tage initiativ til nye tiltag.

- Selv om lokalrådet har eksisteret i nogle år, har det været lidt svært at blive kendt ude i området. Nogle tænker: "Hovedkær Lokalråd, hvad er det for noget?" Men sådan er det. Når noget tager en start, tager det tid, inden det bliver rigtig kendt. Der skal virkelig arbejdes med det på den rigtige måde, fortæller Hanne Frøkiær, formand for Hovedkær Lokalråd.

Selv om lokalrådet har eksisteret i nogle år, har det været lidt svært at blive kendt ude i området. Nogle tænker: "Hovedkær Lokalråd, hvad er det for noget?" Men sådan er det. Når noget tager en start, tager det tid, inden det bliver rigtig kendt. Der skal virkelig arbejdes med det på den rigtige måde.

Hanne Frøkiær, formand for Hovedkær Lokalråd
Annonce

Det bedste ud af fællesskabet

Derfor var lokalrådet naturligvis også repræsenteret, da der forleden var Naturens Dag på Brandbjerg Højskole.

- Vi arbejder fortsat på at blive kendt i lokalområdet, så vi sammen kan få det bedste ud af fællesskabet, og til naturens dag havde vi en forrygende dag på højskolen. I den anledning lavede vi en konkurrence, som gik ud på at stille nogle spørgsmål omhandlende lokalrådet. Det oplevede vi som en succes, idet der var rigtig mange - cirka 80 mennesker - forbi vores stand, hvilket også gav anledning til en lille snak om lokalrådet. Ikke alle kunne vinde, men ved lodtrækningen af de rigtige svar var der 27 personer, der vandt en præmie, fortæller Hanne Frøkiær.

I den forbindelse havde flere lokale erhvervsdrivende sponsoreret gaver til konkurrencen.

- Vi er meget taknemmelige for den fantastiske opbakning, vi oplevede fra virksomhederne, lyder det fra formanden.

Annonce

Tre mærkesager

I Hovedkær Lokalråd er der særligt tre ting, som man har fokus på i bestyrelsen.

- Det, vi arbejder med i lokalrådet, er at etablere et godt samarbejde med beboerforeningerne, at få anlagt cykelstier på Vongevej og Tørringvej samt at anlægge gangstier i vores lokalområde, forklarer Hanne Frøkiær.

I forhold til idéen om at anlægge cykelstier har lokalrådet det seneste år haft en underskriftsindsamling i gang - både i papirform og på nettet.

- Der passerer små 3000 biler på Tørringvej i døgnet, så det er hårdt tiltrængt med en cykelsti. Nu er underskriftindsamlingen slut, og vi mangler de sidste opgørelser, men lige nu har vi 185 underskrifter, siger formanden.

Hun oplyser, at næste møde for Hovedkær Lokalråd er 23. oktober sammen med beboerforeningerne. Til denne aften er Thyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen inviteret til en snak om fremtidens fællesskaber og til at hjælpe med at udvikle "Den store ide", som er en konkurrence hos Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce