Annonce
Vejle

Lokalråd: Omvej til Rema-butik er for lang

Rema 1000-butikken ligger i et skrånende terræn, og det forstærker troen på, at kun få cyklister til den kommende butik vil benytte den lange omvej ad Bindeballestien, som går et pænt stykke under butiksgrunden. Foto: Yilmaz Polat
Lokalrådet for Skibet & Omegn mener ikke, at en længere stiforbindelse til den kommende Rema 1000 i Skibet er løsningen. Folk vil cykle den korteste vej, siger rådet, som efterlyser sti på Vardevej.

Skibet: Skibet forbereder sig på en hverdag, hvor beboerne igen kan handle i egen by. Men Skibet Lokalråd er fortsat bekymret for de bløde trafikanter, der skal til og fra den kommende Rema 1000 på hjørnet af Buldalen og Vardevej.

Forleden forklarede byrådsmedlem Morten Skovlund (S), hvordan han bliver kontaktet af bekymrede Skibet-beboere, der efterlyser bedre sti- og lysforhold hen til den kommende butik. Men over for avisen forsøgte teamkoordinator Paw Bro Larsen fra Vejle Kommunes infrastruktur-afdeling at berolige folk i Skibet før butiksåbningen.

Vejle Kommune har de trafikale forhold med i overvejelserne, lød forklaringen.

Løsningen er, at cyklister trygt kan krydse den trafikerede Vardevej ved krydsningspunktet ved Fuglevej. Herfra kan cyklisterne benytte en stiksti ned til Bindeballestien, og længere henne ad stien kan de cykle op ad Åsvinget, som er en boligvej med begrænset trafik. Den forbinder kommunen med en ny sti ind til Rema 1000.

Det er den menneskelige natur at vælge den lige vej, og det uanset, om det er børn eller voksne. De vil alle vælge den lige vej hen.

Keld Rasmussen, formand for Lokalrådet for Skibet & Omegn

Den menneskelige natur

Det er dog ikke en løsning, som kommer til at fungere i praksis, hvis man spørger Lokalrådet for Skibet & Omegn.

- Det kommer ikke til at ske, at cyklisterne oppe fra Fuglevejene og Bommerhavevej kommer til at tage den vej, for omvejen er for lang. Det er den menneskelige natur at vælge den lige vej, og det uanset, om det er børn eller voksne. De vil alle vælge den lige vej hen, som blot er godt et par hundrede meter, siger formanden for lokalrådet, Keld Rasmussen.

Fra Fuglevej er der godt 350 meter til den kommende butik, mens den anden rute nedenom Bindeballestien og tilbage op ad Åsvinget er godt 900 meter og går i skrånende terræn.

- Derfor håber vi, at det er muligt at lave en dobbeltrettet cykelsti på nordsiden af Vardevej fra Fuglevej og hen til Rema-butikken. Problemet er, at der, ifølge kommunen ikke er plads til det. Jeg har foreslået, at man asfalterer en sti, som både kan bruges af gående og cyklister, men det kan man som kommune ikke gøre ifølge reglerne, siger Keld Rasmussen.

Annonce

Duer ikke på sydsiden

Det giver heller ingen mening at etablere en sti på sydsiden af Vardevej, hvor der er plads nok. Men her skal gående og cyklister krydse Buldalen for at komme over til Rema 1000.

- Vi har også snakket om, hvorvidt der kan komme et fodgængerovergang på Vardevej henne ved Rema, men det er problem, at der er et kryds lige ved siden af, siger lokalrådsformanden.

Han vil tage de trafikale problemer op med Vejle Kommune og Paw Bro Larsen ved et af de møder, lokalrådet har med kommunen et par gange om året.

- Vi skal have et møde til efteråret, og sagen er ikke lukket fra vores side. Men nu må vi få den butik, se hvad der sker og tage det derfra, for vi har en god dialog med kommunen, siger Keld Rasmussen.

Skibet Lokalråd tror ikke på, at cyklister vil vælge den lange omvej nedenom Bindeballestien, når de cykler til og fra den kommende butik. Det er den rute Vejle Kommune anbefaler, men langt de fleste vil, ifølge lokalrådet, blot blive på Vardevej og derfor efterlyser rådet en cykelsti her. Illustration: Claus Hillker/Kristian Pahus/Google Maps
Annonce

Mangler overordnet stiplan

Lokalrådet har gennem flere år arbejdet for at få bundet Skibet bedre sammen med stiforbindelser, og her er man ved at nå i mål.

- Historisk set er udstykningerne sket efter slice-modellen, en efter en, forskellige steder, og derfor har man ikke haft en overordnet plan for stisystemet, så de er forbundet rigtigt fra starten. Men der er efterhånden kommet flere små stykker sti til, så man efterhånden kan cykle sikkert hele vejen hen til skolen fra Skibets forskellige kvarterer. Det er noget, kommunen er lydhør over for, for den vil også gerne have sikre skoleveje, fortæller formanden.

Han efterlyser blot stier på Bommerhavevej og Præstegårdsvej. Det er en samlet strækning på under 500 meter, så er det ønske opfyldt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce