Annonce
Vejle

Lokalråd: Politikerne får fejl-information i bussag

Formanden for lokalrådet i Skibet er utilfreds med referat af rådets indsigelse før byrådsmøde. Foto: Colourbox
VEJLE - Hvis politikerne kun læser forvaltningens sammendrag, får de ikke den rigtige information.

Sådan lyder det fra formanden for Lokalrådet for Skibet og Omegn, Morten Skovlund, før byrådet i morgen skal drøfte nedskæringerne på busområdet.

Han er utilfreds med det referat, kommunens trafikafdeling har udarbejdet på baggrund af lokalrådets to sider lange høringssvar:

- De har blandt andet refereret, at nedskæringerne i bustrafikken bliver et problem for Skibet Skole. Men vi har netop skrevet, at skolen ikke har bemærkninger til ændringerne. Det er Skibet Børnhus, der bliver ramt. Vi har også nævnt problemer for Skibet IF og Skibet Kirke, men det er udeladt i referatet, siger Morten Skovlund.

Formanden for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), er en af de politikere, der er afhængige af, at forvaltningen er præcise i deres sammendrag.

Referat skal være præcist

I bussagen er der kommet 28 høringssvar fra lokalråd og institutioner, mens der er 53 bemærkninger fra borgere:

- Og det er umuligt at læse dem alle igennem. Jeg bruger forvaltningens referat - og kun, hvis der er noget, der virker specielt, går jeg ind i selve høringssvaret. Derfor skal referatet selvfølgelig være præcist, og det er min oplevelse, at sådan er det generelt, lyder det fra Peder Hummelmose.

Som formand for teknisk udvalg har han været dybt inde i arbejdet med busreduktionerne. Sådan er det ikke for de 24 medlemmer af byrådet, der ikke sidder i teknisk udvalg. Derfor er de endnu mere afhængige af, at få den rette information inden debatten i i byrådet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce