Annonce
Billund

Lokalråd råber op om ulykkeskryds: Tingvejen skal sikres ved Stenderup-Krogager

Området her vækker en del bekymring i Stenderup-Krogager. Borgerne ønsker et venstresvingsbane til dem, der skal dreje til venstre ad Egebjerg Landevej, og ved busstoppestedet er håbet, at der kan komme en lomme, så bussen ikke behøver holde på den trafikerede Tingvejen og læsse passagerer af og på. Foto: Google Streetview.
T-krydset, hvor Tingvejen møder Egebjerg Landevej ved Stenderup-Krogager, er farligt. Der sker jævnligt ulykker, og derfor vil Fællesrådet for Stenderup-Krogager nu have Vejdirektoratet til at etablere en venstresvingsbane og en buslomme.

Stenderup-Krogager: Krydset mellem Tingvejen og Egebjerg Landevej ved Stenderup-Krogager er farligt og bør trafiksikres.

Det mener Fællesrådet for Stenderup-Krogager, som nu tager initiativ til en ændring i T-krydset.

- Vi vil gerne have farten sat ned til 70 kilometer i timen forbi Stenderup og Krogager. Vi kan ikke forstå, at man ikke skal sætte farten ned ud for en by, når vi ser, at der sker den ene ulykke efter den anden, siger Leif Kruse, der er formand for Fællesrådet for Stenderup-Krogager.

Det er blot få dage siden, han blev vidne til, at to biler forulykkede i krydset. Ifølge Leif Kruse er det sket mindst tre gange på denne side af sommerferien, og for et år siden gik det helt galt, da en 81-årig kvinde mistede livet i krydset.

Annonce

Det er sørgeligt, at man ikke tager det kryds lidt mere alvorligt. Ellers er jeg overbevist om, at det er et spørgsmål om tid, inden der sker dødsfald igen.

Leif Kruse, formand, Fællesrådet for Stenderup-Krogager.

Venstresvingsbane

Løsningen er ifølge Leif Kruse rimelig simpel:

- Der skal være en venstresvingsbane på Tingvejen, når man kører mod Esbjerg fra Grindsted, så folk kan dreje ind i byen. Mange kigger i bagspejlet, fordi de er nervøse for, om der kommer nogle bagved dem. Når man kommer fra Esbjerg-siden, er det ikke noget problem, for der er ikke nogen at holde tilbage for. Men når man kommer fra Grindstedsiden, skal man holde tilbage, og så kan der komme nogle bagfra, siger han.

- Det tager tid, men det er sørgeligt, at man ikke tager det kryds lidt mere alvorligt. Ellers er jeg overbevist om, at det er et spørgsmål om tid, inden der sker dødsfald igen, tilføjer Leif Kruse.

Lige ved siden af krydset er et busstoppested. Bussen er dog nødt til at standse midt på den meget trafikerede Tingvejen, når passagerer skal stå af eller på bussen, og det var netop årsagen til den dødsulykke, der skete i september 2018, hvor en 81-årig kvinde fra Rødding mistede livet. Derfor skal der også gøres noget ved busstoppestederne på begge sider af vejen, mener han.

- Der er nødt til at komme en buslomme, for krydset er ikke sikret nok med en venstresvingsbane, siger Leif Kruse.

Lang proces

Da Tingvejen er en statsvej, er det Vejdirektoratet, som er øverste myndighed over vejen. Det er dermed den statslige organisation, som i sidste ende skal træffe en beslutning om, hvorvidt en trafiksikring af vejen er nødvendig.

Det kan være en lang proces, men fra Billund Kommune lyder opfordringen at lade ønsket gå igennem kommunen.

- Forvaltningen har engang imellem møder med Vejdirektoratet, hvor de kan tage ønsker med, og vi har også muligheden for at lægge lidt pres på. Så en idé kunne være at kontakte kommunen og bære det ind den vej, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Borgerne i Stenderup-Krogager er på onsdag inviteret til borgermøde, hvor fremtidsplanen for lokalområdet skal tages op til debat. Her forventer Leif Kruse, at der blandt de fremmødte vil blive stillet spørgsmål til krydset ved Tingvejen, og at Fællesrådet vil blive afkrævet et svar på, hvad der bliver gjort for at gøre stedet mere trafiksikkert, end det er i dag.

Dødsulykke ved krydset

En ulykke ved busstoppestedet i krydset mellem Tingvejen og Egebjerg Landevej kostede i september 2018 en 81-årig kvinde livet. Ulykken skete, da en bus stoppede ved busstoppestedet. Det havde en ambulancefører, der kom kørende i retning mod Grindsted, overset, og han kørte derfor ind i en forankørende autocamper, som efterfølgende kørte ind i bussen

.

Den 81-årige kvinde lå på en båre bag i ambulancen, men sammenstødet gav hende så voldsomme kvæstelser, at hun afgik ved døden.

Ambulanceføreren fik en bøde for ikke at have været tilstrækkelig opmærksom, men han blev efterfølgende frifundet for anklagen uagtsomt manddrab.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce