Annonce
Vejle

Lokalråd: Trafikken kommer før ny og ellers tiltrængt dagligvarebutik

Hvis Vejle Kommune bliver tvunget til at lukke Buldalen (tv.), frygter Skibet Lokalråd, at især den tunge trafik vil køre ind gennem Skibet via Vardevej. Rådet håber, at man helt kan undgå vejlukninger. Foto: Benny F. nIelsen
skibet - Den fremtidige trafikafvikling på flere af de centrale veje i Skibet skal på plads.

Før kan Vejle Kommune ikke anvise en egnet placering for en kommende dagligvarebutik i et af Vejles hastigt voksende lokalområder.

Sådan lød beskeden fra Vejle Kommunes planchef, Lars Buksti, da avisen forleden spurgte ind til situationen, og den holdning deler Skibet Lokalråd.

- Debatten om en butik er ikke ukendt. Den har kørt i de tre år, lokalrådet har eksisteret, og vi sidder ikke på hænderne, når det gælder om at få en dagligvarebutik herud. Men vi har et stort ønske om først at få sikret den trafik, som alle herude er så trætte af og som er en stopklods for mange gode initiativer, fortæller lokalrådsformand, Morten Skovlund.

Krævet lukning

Ifølge planchefen har flere ejendomsudviklere og dagligvarekæder meldt sig for at høre til mulighederne i Skibet.

Men så længe Vejle Kommune ikke er afklaret med sig selv og Vejdirektoratet om, hvilken en af sidevejene til motortrafikvejen, der skal lukkes for ind- og udkørsel, kan man ikke anvise en egnet placering for en kommende butik.

Direktoratet har krævet en lukning af Buldalen, fordi Vejle Kommune for få år siden fik tilladelse til at etablere en rundkørsel ved genbrugspladsen og en kommende vejforbindelse over til Vardevej.

Men Skibet Lokalråd håber ikke, det bliver nødvendigt med en vejlukning.
Annonce

Vil give problemer

- Vi har ikke en holdning til placeringen af en dagligvarebutik, men uanset hvilken vej, du lukker herude, vil det give problemer. Hvis du lukker Buldalen, vil al tung trafik gå ind igennem Skibet via Vardevej. Hvis du lukker Vardevej giver det også problemer, får så vil trafikken flytte andre steder hen. Vi kender ikke konsekvenserne, men er glade for, at kommunen lige som vi nu går efter at finde en helhedsløsning for trafikken, siger lokalrådsformanden.

Rådet ønsker at finde en trafikløsning, der er uafhængig af butiksinteresserne i området, selvom der også er Skibet-borgere blandt sognets cirka 4000 indbyggere, der håber på en snarlig butiksåbning.

Ifølge lokalrådet er der på den ene side en stor fascination af, at de med Dagli'Brugsen i Jennum har en alsidig "landhandel".

På den anden side eksisterer der et stort ønske om, at der kommer en mere central placeret dagligvarebutik i området. Særligt for de borgere, der ikke er så mobile, de ældre og borgere uden bil.
Annonce

Socialt ansvar

Men betydningen af at have en dagligvarebutik med et stort lokalt ansvar vægter også hos Skibet- borgerne.

- Vi har ingen holdning til, om det skal være en brugs eller en Netto. Men vi vil gerne have, at det bliver en butik, der har interesse i lokalområdet. Sådan som det er tilfældet med Jennum Brugs, der giver spillertrøjer til vores hold og sodavand til arrangementer i Børnehuset, siger Morten Skovlund.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112

Brand var en and

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce