Annonce
Ikast-Brande

Lokalråd vil beholde landbetjenten i Nørre Snede

Lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen fra Nørre Snede foreslår, at der bør oprettes en nærpolitistation i Nørre Snede på grund af byens geografiske beliggenhed og placering i nærheden af statsfængslet. Foto: Peter Hald
Nye nærpolitistationer kan både blive en fordel og ulempe for Nørre Snede, mener lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.
Annonce

Nr. Snede: Lokalrådet i Nørre Snede følger opmærksomt med i regeringens nye udspil om nærpolitistationer.

For nylig lancerede regeringen et forslag om 20 nye nærpolitistationer over hele landet, og der lægges op til, at 300 betjente skal flyttes fra Rigspolitiet ud i politikredsene. Hvor de nye nærpolitistationer skal placeres er ikke afgjort endnu, men 10 skal ligge i Østdanmark og 10 i Vestdanmark.

Det kan både være godt og skidt for "gamle" Nørre Snede kommune, mener Nørre Snedes lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.

- Et problem kan være, at vores gode landbetjent Viggo Nielsen kan blive trukket til en af de nye nærpolitistationer, og hvis den station så ikke kommer til at ligge her i området, har vi ikke længere en landbetjent. Og vi er netop meget glade for vores landbetjent og vil gerne beholde ham. Vi mener, at en landbetjent skal bo og arbejde mellem os andre og have sin daglige gang her, siger Hans Jørgen Jensen.Vi mener, at en landbetjent skal bo og arbejde mellem os andre.

Hans Jørgen Jensen, lokalrådsformand


Lokalrådsformanden foreslår, at der bør oprettes en nærpolitistation netop i Nørre Snede, og det kan der være flere gode grunde til, påpeger han:

- Rent geografisk ligger Nørre Snede rigtig godt for en nærpolitistation, og vi har jo statsfængslet lige i nærheden, hvor landbetjenten ofte har sin gang. Nærpolitistationen kunne eventuelt ligge i den kommunale administrationsbygning sammen med flere andre funktioner. Vores landbetjent Viggo Nielsen kunne blive knyttet til en nærpolitistation i Nørre Snede og være med til at oplære flere kolleger og blive en slags "nærpolitimester", siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce

Lokalkendskab er vigtigt

Hans Jørgen Jensen siger, at lokalrådet nu gør klar til at gå i dialog med ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi og med lokale folketingsmedlemmer.

- Vi ved jo ikke præcis, hvordan reformen bliver, pointerer han.

Medarbejdere i nærpolitiet skal have et godt lokalkendskab. Det har den største præventive effekt, understreger Hans Jørgen Jensen.

- Det betyder rigtig meget, at en landbetjent som Viggo bor og arbejder her i området. Han er træner i den lokale badmintonklub, han kender folk og familier på egnen, og han er tilstede, når vi har brug for ham. Det er imponerende at se ham i aktion til Præriefesten, hvor han skaber ro bare ved sin tilstedeværelse. Han går ikke rundt som en amerikansk politibetjent med knippel og pistol, men færdes stille og roligt blandt gæsterne og får dæmpet urolige gemytter. Jeg så ham engang tale en beruset ungersvend til ro bare ved at sige: "Skulle vi ikke lige tage hjem og snakke med din mor?" Dét virkede, fortæller Hans Jørgen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce