Annonce
Give

Lokalråd vil demonstrere mod Billundbanen på søndag

Protesttoget bliver på stationen i Thyregod, når VAFs reporter Kaare Johansen søndag 2. juni klokken 13.20 kører mod Vejle sammen med tilhængere og en enkelt modstander af Billundbanen. Arkivfoto: Mads Hansen
Protesttoget bliver dog på perronen. I toget fra Thyregod til Vejle diskuterer tilhængere og modstandere af Billundbanen den store investering.

Thyregod: Som et led i valgdækningen op til Folketingsvalget grundlovsdag bringer Vejle Amts Folkeblad en serie artikler under fællesnavnet "Virkelige Valg".

Et af de virkelige valg er henlagt til søndag 2. juni. Det finder sted i toget mellem Thyregod og Vejle, hvor journalist Kaare Johansen har sat modstandere og tilhængere af Billundbanen stævne. Blandt tilhængerne er Kristian Thulesen Dahl (DF), Birgitte Vind (S) og Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

På modstandersiden sidder Martin Fogh Skovlyst, der blandt andet står bag facebooksiden "Drop Billundbanen".

Det er meningen, at de fire skal diskutere fordele og ulemper ved at anlægge en jernbane mellem Vejle og Billund Lufthavn, sådan som det oprindelig blev planlagt i Togfonden og siden overført til infrastrukturaftalen mellem den nuværende regering og Dansk Folkeparti.

Billundbanen vil på en del af strækningen komme til at følge den nuværende linje mellem Vejle og Herning, Struer. Hvor langt er endnu ikke afgjort, da der fortsat er tre linjeføringer i spil.

Annonce

Protesttog

Den anledning har Lokalrådet for Vejle Vesteregn ikke villet lade gå fra sig. I samarbejde med Martin Fogh Skovlyst opfordrer lokalrådet derfor modstandere af Billundbanen til at møde op på stationerne for at sende et klart signal om, at ikke alle synes, den jernbane er en god idé.

- Vi vil gerne sikre, at selskabet sendes godt af sted fra Thyregod og at der bliver taget godt imod dem på Vejle Station. Det er på tide at markere, at vi er ganske mange over det ganske land, der hellere ser de 1,5 milliarder kroner bliver brugt på noget, der giver værdi, hedder det i opfordringen fra Lokalråd Vejle Vesteregn.

Lokalrådet håber også, der vil være modstandere af Billundbanen at finde på stationerne i Give og Jelling, som toget passerer. Men de er sig meget bevidste, at selve arrangementet er i VAF-regi.

- Man kan eventuelt også tage turen med toget, hvis man ønsker det. Men af hensyn til, at det er VAF's arrangement, skal der være respekt omkring, at der skal gennemføres et interview på turen, lyder det fra Lokalrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce