Annonce
Egtved

Lokalråd vil lave legeplads for de mindste i byparken: Vejle Kommune giver 400.000 kroner til projektet

Bredsten Bypark benyttes til mange forskellige arrangementer - fra skoleprojekter til møder i bålhytten - og samler derfor mange forskellige aldersgrupper. Bredsten i Udvikling mener dog, at der mangler aktiviteter for de mindste i byparken og ønsker derfor at etablere en legeplads i byparken. Arkivfoto
Et legepladsudvalg under Bredsten i Udvikling arbejder lige nu på at skaffe penge til at etablere en legeplads for de mindste børn. Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati har bevilget 400.000 kroner til projektet.
Annonce

Bredsten: Der mangler noget for børn i vuggestue-, dagpleje og børnehavealderen i Bredsten og Balle. Et sted, hvor de yngste børn kan lege og hygge sig sammen med deres familier.

Det mener Bredsten i Udvikling, som siden 2018 har arbejdet på en idé om at etablere en legeplads i Balle-Bredsten Bypark. Her er der i forvejen etableret en bålhytte, motionsredskaber og anlagt stier.

- For et års tid siden blev den gamle legeplads i byen ryddet. Den var gammel og var ved at være farlig, så det var godt, at den blev fjernet. Men der er ikke kommet noget nyt i stedet. Det håber vi på at ændre på, fortæller Morten Marquard Bundgaard, næstformand i Bredsten i Udvikling og medlem af legepladsudvalget under Bredsten i Udvikling.

Annonce

Over halvvejs

Det håb fik for nylig et ordentligt skub i den rigtige retning, da Vejle Kommunes udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati besluttede at bevilge 400.000 kroner til projektet.

- Det samlede projekt er budgetteret til cirka 750.000 kroner, så kommunens bidrag udgør over halvdelen. Vi er meget glade for den bevilling, som betyder, at vi nu kan komme videre, efter projektet har stået lidt i stampe, mens vi har ventet, siger Morten Marquard Bundgaard.


Ambitionen er, at legepladsen skal stå klar til sensommer eller efterår næste år - men det afhænger jo helt af, om det lykkes at skaffe de penge, der skal bruges

Morten Marquard Bundgaard


Forvaltningen havde ellers rådet udvalgspolitikerne til ikke at støtte projektet, idet byparken ligger på kommunens jord, og at der ligger en gammel servitut, der siger, at arealet på sigt skal bruges til ældreboliger.

Med udvalgspolitikerne besluttede dog alligevel at godkende ansøgningen under forudsætning af, at Vejle Kommune i øvrigt ikke har aktuelle planer for området. Da der aktuelt ikke er andre planer, kan legepladsudvalget derfor notere sig, at man er halvvejs med at skaffe pengene til at realisere legepladsdrømmene.

Annonce

Håber at realisere om et år

Legepladsudvalget er samtidig i gang med at søge en række fonde om økonomisk tilskud.

- Det kan ofte være nemmere at søge tilskud fra fonde, når kommunen bakker økonomisk op om et projekt. Vi håber, at det kan være medvirkende til at få fondene med, at Vejle Kommune har bevilget over halvdelen af, hvad vi skal bruge, siger Morten Marquard Bundgaard.

Samtidig har udvalget planer om at forhøre sig i det lokale erhvervsliv, om der er nogle, der vil være med til at sponsorere projektet.

- Vi håber, at vi henover vinteren kan skaffe de resterende penge, der skal bruges. Ambitionen er, at legepladsen skal stå klar til sensommer eller efterår næste år - men det afhænger jo helt af, om det lykkes at skaffe pengene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce