Annonce
Børkop

Lokalråd vil ud over nye boliger også have bedre indkøbsmuligheder

Et udsnit af det store område kaldet Brejning Syd, som lokalrådene ønsker udvikler sig på en måde, så der ikke kun tænkes i nye boliger. Arkivfoto

Nye indfaldsveje og handelsmuligheder. Lokalrådene i Børkop, Brejning og Andkær foreslår Vejle Kommune at tænke nye tanker i udviklingen af Brejning Syd.

Børkop/Brejning: "Få trafikken mellem Andkær og Brejning ført udenom skoleområdet. Og hvorfor ikke få åbnet op for nye handelsmuligheder i området ved hallen, skolen og det kommende plejecenter."

Sådan lyder opfordringen fra lokalrådene i Brejning og Børkop samt Andkær Fritidsforening.

- Børkop og Brejning kommer til at smelte mere sammen, og derfor bliver området ved Gauerslund et nyt tyngdepunkt. Ikke et centrum, for det har byerne i forvejen, men tyngden kommer til at ligge der, og det kan vi ligeså godt arbejde hen mod fra starten, så det ikke ender med lappeløsninger og knopskydninger, siger Jens Christian Jensen, der er næstformand i Børkop Lokalråd.

Han er talsmand for de tre lokalråd, der har stukket hovederne sammen, og dernæst har delt deres visioner videre til henholdsvis både teknisk forvaltning og teknisk udvalg.

- Vi kan godt være bekymret for, at Vejle Kommune kun tænker i boliger, men det er for lidt, synes vi. Der skal mere helhed ind i planerne, siger han.

Annonce

Vi er omkring 11.000 indbyggere i 7080, men vi har ingen store varehuse

Jens Christian Jensen, næstformand i Børkop Lokalråd
Jens Christian Jensen ses her på et arkivfoto sammen med Inge Klein. Begge er fra Børkop Lokalråd, der sammen med Andkær Fritidsforening og Brejning Lokalråd har budt ind med visioner for Brejning Syd. Arkivfoto

Tre fokusområder

Især tre tiltag kan de tre lokale talerør se en fordel ved.

- Trafikalt skal der alligevel graves en tunnel ved Toftum i stedet for den nuværende bro over jernbanen. Hvis man førte en vej fra tunnellen hen til bagsiden af sportspladsen, vil det give en ny måde at komme til og fra idræt. Desuden kan vejen føres videre derfra hen til rundkørslen ved Fakta i Brejning. Det vil betyde, at der bliver mindre trafik forbi skolen, forklarer han.

Dernæst er der spørgsmålet om indkøbsmuligheder.

- Vi er omkring 11.000 indbyggere i 7080, men vi har ingen store varehuse som Menu eller Føtex. Sådan et varehus kunne ligge eksempelvis overfor hallen. Det vil være lige midt i det hele, siger han.

Cykelstier i alle retninger

Et tredje element er mere langsigtet og rækker endnu længere ud end Brejning Syd

- Børkop har - næsten da - et helt fantastisk stisystem, der også fungerer som en slags rekreativ pilgrimsrute rundt i byen og landskabet. Hvorfor ikke udvide det, så det også føres via Gårslev og helt hen til sommerhusområderne ved Hvidbjerg og Høll? Det er selvfølgelig store tanker, men det er nu, de skal tænkes, siger han.

Det er også et stort ønske, at der med tiden anlægges en cykelsti hele vejen til Andkær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce