Annonce
Jelling

Lokalrådets bøn: Skriv på facebook om farligt kryds

Lige fra omfartsvejen åbnede for fem år siden har der været trafikfarlige situationer i krydset på Mølvangvej, hvor Kollegievej og Fårupvej mødes. Kommunen erkender, at der stadig ikke er fundet en god løsning. Arkivfoto: Leif Baun

Tidligere politimand advarede på borgermøde: En dag bliver en måske slået ihjel i kryds på Mølvangvej

Jelling: - Vi holder øje med facebook. Skriv dér, hvis der opstår farlige situationer i krydset på Mølvangvej.

Denne usædvanlige opfordring kom fra John Jacobsen på borgermødet i Jelling onsdag aften.

Han er med i trafikgruppen under Jelling Lokalråd. Her forsøger man at holde kommunen til ilden, når det gælder trafiksikkerheden i Jelling.

Ét fokuspunkt er at gøre Skovgade mere trafiksikker for skolebørn. Syd for jernbanen er nogle røde striber i vejsiderne, der har cykelsymboler påmalet. De er både smalle og farlige.

- Faktisk er de slet ikke cykelstier og burde ikke være der. Men der er gået halvandet år, uden at de er fjernet. Og det har skabt nogen frustration i trafikgruppen, fortæller formanden for Jelling Lokalråd, Søren Fjordside.

Og så er der altså krydset, hvor Mølvangvej, Kollegievej og Fårupvej mødes. Om det sagde John Jacobsen, der er "gammel" politimand:

- Vores problem er dokumentationen. Politiet optager ikke rapporter som før. Den eneste måde, vi kan samle eksempler på, er, hvis det bliver skrevet. Det skæve kryds er rigtig skidt. Der sker uheld hele tiden, og måske bliver der en dag slået en ihjel. Det er en billig løsning fra starten. Måske skulle det laves anderledes.

Teamleder Camilla Jørgensen fra teknisk forvaltning erkendte, at selv om man havde prøvet forskellige ting og blandt andet havde vendt vigepligten om, så var det "ikke en voldsomt god løsning", man var nået frem til. Der er dialog med politiet om emnet.

Et af de mere gådefulde påhit fra kommunens trafikafdeling er de røde striber i siderne af Skovgade syd for jernbanen. Hvordan skal man kunne cykle her, når over halvdelen af de 75 centimeter er opkørsel fra vejbane til kantsten? Lokalrådet har fået at vide, at striberne slet ikke skal være der, men halvandet år efter er de der fortsat. Arkivfoto: Leif Baun
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce