Annonce
Børkop

Børkop Gymnasium - eller Brejning Søfartsskole? Lokalrådets formand er vild med tanken om en ny uddannelse i Vejles baghave

Regeringen lægger op til, at der bør åbne uddannelsessteder i mindre byer, og her bliver Børkop nævnt som et muligt sted. Hvilken slags uddannelse er der endnu ikke gjort nogen tanker om. Billedet her er fra Svendborg Erhvervsskole. Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel
Lokalrådsformand i Børkop Alexander Klemp kan sagtens forstå, at regeringen nævner Børkop i et udspil om nye uddannelsessteder. For Børkop er, ifølge ham, et oplagt sted at placere et nyt uddannelsessted.

Børkop: Et helt nyt gymnasium. En eventkoordinator-uddannelse. Eller måske en maritim uddannelse. Eller en noget helt fjerde.

Alle muligheder er åbne, for endnu er det kun på tankeplan, men da det er regeringen, der gør sig tanker om uddannelsessteder i 15 mindre danske byer, deriblandt Børkop, ja så er det tanker, som lokalrådsformand Alexander Klemp har kigget nærmere på med stor interesse.

- Jeg synes ikke, det er så overraskende endda, at regeringen tænker tanker om uddannelse i Børkop. Jeg flyttede til byen sidste år og har ofte spekuleret på, hvorfor der ikke var ungdomsuddannelser tilknyttet Børkop, Gauerslund og Brejning-området. Med det vokseværk, som især Børkop oplever, var det kun et spørgsmål om tid, før den diskussion burde tages, siger han og understreger, at Børkop bliver set som opland til Vejle og Fredericia, men den kunne også vendes om, så de to større byer ses som et opland til Børkop.

Annonce

Derfor vil et uddannelsessted midt mellem byerne give god mening, for der vil være unge fra både Vejle og Fredericia, der vil se Børkop som en uddannelse lige i baghaven.

Men derudover vil det bestemt også gøre Børkop godt, hvis der kom en uddannelse til byen.

Jeg håber, at politikerne kommer frem til, at området her ville være et fremragende sted at placere en ungdomsuddannelse.

Alexander Klemp, lokalrådsformand i Børkop

- Jeg tror bestemt, at de unge i Børkop ville blive glad for at få deres uddannelsesinstitution til byen, så de ikke skal pendle. Derudover mener jeg også, at en centerby som Børkop med så kraftigt et vokseværk naturligvis også skal vokse med andet end beboelsesejendomme, og der vil tilføjelsen af uddannelsesinstitutioner være godt, siger han.

Hvor meget vil I presse på, for at det sker?

- Jeg håber, at politikerne kommer frem til, at området her ville være et fremragende sted at placere en ungdomsuddannelse. Hvis de vil høre fra os og andre lokale om mulighederne, står vores dør åben, lyder det fra Alexander Klemp.

Kræver omtanke

Det er regeringen, der lægger op til i et nyt uddannelsesudspil, at der skal placeres uddannelsessteder i 15 mindre byer med over 10.000 indbyggere (i postnummeret, red).

Her er byer som Brande, Give og altså Børkop blevet nævnt, som steder der kan ligge et uddannelsessted. Hos Vejle Kommune er man glade for regeringens udspil, men mener også at det kræver, at der på forhånd gøres tanker om, hvad der giver mening at placere hvor.

Torben Elsig-Pedersen (R), der er formand for Vejle Kommunes børne- og familieudvalg, har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad:

- Jeg synes, det er dejligt, at regeringen peger på både Børkop og Give som områder, der mangler uddannelser. Men man skal tænke grundigt over, hvilke uddannelser man ligger der, så man får et tilstrækkeligt elevgrundlag.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne

Et sidste mindeord: Anders Peter var en varm drivkraft i Lions Club Børkop

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce