Annonce
Børkop

Lokalredaktørens tip: Danmarks smukkest placerede madpakkehus

Madpakkehuset har udsigt til tre vande. Foto: Jørgen Flindt

Det nye madpakkehus på Gimlegrunden i Hvidbjerg har noget, madpakkehuse normalt ellers ikke har. Udsigt til tre vande.

Hvidbjerg: Det er et meget oplagt sted at spise sin madpakke. Hvis altså man kan lide en udsigt til fjord, bælt og Kattegat.

Og også et smart sted, hvis man kan lide at være på stranden, for stranden er nemlig meget tæt på. Men det er dog lidt nede. For madpakkehuset er oppe. Derfor er udsigten så god.

Gimlegrunden ved Hvidbjerg og Mørkholt er offentlig for alle, men så mange mennesker er der heller ikke, som bruger den skrånede grund. I hvert fald ikke denne eftermiddag, hvor der ellers er rigtig mange ved stranden få kilometer væk ved Høll.

Men her ved Gimle er det mere tyndt med folk. En familie er dog hoppet i vandet, og det ene af børnene er tydeligvis ked af, at vandet er så koldt. De andre virker noget mere tilfredse. Stranden her er fyldt med store sten, så ikke det bedste sted på den del af kysten. Men stadig ganske fin.

Oppe på selve Gimlegrunden venter det nye madpakkehus. Det er sat op for få uger siden, og det samme er nogle legeredskaber. Her kan man klatre, kravle og gynge, og har man en bold med, er der også mulighed for at sparke til den.

Hvis altså man kan acceptere, at bolden nok vil trille nedad. Det gør bolde jo gerne, når de har muligheden.

Annonce

Sommertip

Hen over sommeren vil lokalredaktøren i Børkop give sine bud på seks forskellige små, men på sin vis, store sommeroplevelser i og omkring Børkop.

Og som er ganske gratis at benytte sig af.

Han lagde ud med en rask gåtur langs Skærup Å i Børkop. Så tog han til ensomme Lille Afrika. Så gik turen til Smidstrup & Omegns Museum og senest til Kaptajndammen i Tiufkær.

Skygge i huset, fuld sol udenfor. Foto: Jørgen Flindt

Brændte ned

Det er et specielt navn. Gimlegrunden.

Men det har sin helt egen grund, for engang lå her et spisested, Gimle. Det var dengang, hvod området ikke var fyldt med så mange sommerhuse som nu, og hvor fjordbådene sejlede til Hvidbjerg.

Men Gimle brændte ned i 1973.

Branden var så voldsom, at der aldrig opstod noget nyt på grunden.

Det var i øvrigt en lidt uheldig tid, dengang, for seks år før var en anden af områdets spisesteder, De tre Vande, ligeledes brændt ned. Heller ikke den blev nogensinde genopført.

Så tæt på stranden er man, når man besøger Gimlegrunden. Foto: Jørgen Flindt

Nyde udsigten

Det er der dog andre, som er, og Høll byder på to spisesteder, mens man på toppen af Hvidbjerg kan købe is.

Ved Gimlegrunden er der ikke de muligheder, men man kan tage sin egen medbragte mad med, og er solen for hård, kan man sidde i skygge i madpakkehuset. Regner det, kan man sidde i tørvejr.

Og så bare nyde udsigten. Mad smager bare bedre med udsigt til de tre vande, Vejle Fjord, Kattegat og Lillebælt.

Næste gang, og sidste gang, går turen til en speciel trampsti mellem to vande.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce