Annonce
Trekantområdet

Lokalrivaler slog pjalterne sammen: Fodboldspillere nyder godt af klubsamarbejde

Sammenlægningen af fodboldhold med mangel på spillere fra både Fynslund Boldklub og Lunderskov Boldklub vil formentlig gøre det lettere at holde på klubbernes spillere, når de bliver unge, mener man i de to klubber. Arkivfoto: Chresten Bergh
Fodboldspillere fra Lunderskov og Fynslund har siden begyndelsen af denne sæson nydt godt af et nyt samarbejde mellem de to fodboldklubber i området. For ganske vist er klubberne lokalrivaler, men det seneste halve år har de også været samarbejdspartnere.
Annonce

Kolding: Dybest set er de to klubber lokalrivaler, men siden i sommer har Fynslund Boldklub og Lunderskov Boldklub også været samarbejdspartnere.

Nu et halvt år inde i samarbejdet kan ledelsen i klubberne konstatere, at det har været en god idé at knytte tættere bånd mellem fodboldklubberne - og måske endda det, der skal til for at få de lokale fodboldklubber til også at kunne tilbyde fodbold i lokalområdet til stort set alle aldersgrupper i fremtiden.

På grund af mangel på spillere på flere hold i Lunderskov Boldklub og Fynslund Boldklub sidste år, besluttede man i sommer at slå to seniorhold i henholdsvis serie 4 og 6 sammen, og dertil kom det daværende U14-hold, som nu er blevet til et U15-hold.

Alternativet kunne have været, at holdene ikke kunne stille med nok spillere, eller at de måtte nøjes med at spille ottemands-fodbold i stedet for 11-mandsfodbold.

- Det kører efter planen, og vi arbejder hele tiden på at komme tættere på hinanden. Spillerne har accepteret, at det her er fremtiden. I virkeligheden har vi nok været forud for vores tid. Her signalerer vi udvikling, siger Tommy Lauritzen, der er formand for fodboldafdelingen i Fynslund.

Annonce

Vigtigt med tilbud

Blandt de næste tiltag i forbindelse med samarbejdet er, at Fynslund Boldklub nedlægger klubbens U17-hold, og herefter kan holdets spillere komme til at spillede videre på et af de fælles seniorhold.

Tommy Lauritzen peger på, at der for det første er mange tilbud til unge i dag, så det er ikke givet, at de holder fast i at spille fodbold, og kan man kun tilbyde de unge at spille ottemands-fodbold, er risikoen for, at de falder fra måske større.

- Det her handler også om promovering af området, hvor det er vigtigt, at vi har gode tilbud, siger Tommy Lauritzen.

Cathrin Lundsgaard Hansen er formand for seniorafdelingen i Lunderskov Boldklub, og hun fortæller, at der til foråret er helt nye spilletrøjer på vej til i første omgang spillerne på det fælles U15-hold og serie 4-holdet. De nye trøjer er hverken i gule eller grønne farver, som bruges i Lunderskov Boldklub og Fynslund Boldklub men derimod bronzefarvede.

- Hvis vi tænker frem, så håber jeg, at sådan noget som dette samarbejde er det, der gør, at vi stadig kan tilbyde fodbold i fremtiden, siger hun.

Både hun og Tommy Lauritzen fortæller, at der aktuelt ikke er planer om yderligere sammenlægninger af hold mellem de to klubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce