Annonce
Trekantområdet

Lokalsamfundet står sammen og viser sin styrke: Samler ind til familie med kræftramt barn

Christian og Rikke Jensen (til venstre) og Anni og Anders Poulsen er initiativtagere til en indsamling af penge til en familie, hvis yngste er ramt af børneleukæmi. Privatfoto
Pengene bliver samlet ind i løbet af sommeren for at gøre livet lettere for familien, hvis nærmeste familie befinder sig i Tyskland.

Vejlby: Hvordan viser man sin medfølelse og hjælper en familie i sit lokalsamfund, som for nylig er blevet ramt af en kræftsygdom hos en af familiens yngste?

Det spørgsmål stillede fire personer i Vejlby Sogn sig for nylig, da de blev bekendt med, at familien Kampen-Zimmermanns søn på to år har fået konstateret børneleukæmi.

- Alle forældre kan sætte sig ind i den frygtelige situation, og man vil gerne gøre noget. Men det er svært at hjælpe den to-årige dreng, som er i behandling. Så vi kom frem til, at vi kan gøre noget for familien, fortæller Christian Jensen, som er en af de fire initiativtagere til en indsamling til fordel for familien.

Indsamling

Mobil pay: 25961929

Konto nummer.: 6867 0001067038 (Nordfyns Bank)

Anni og Anders Poulsen og Rikke og Christian Jensen tog derfor for 14 dage siden fat på det praktiske i at få lavet en indsamling - med oprettelse af en forening, etablering af bankkonto, oprettelse af separat telefonnummer til indsamlingen og så videre. Indsamlingen gik i luften søndag 12. juli og blev blandt andet omtalt i et opslag i gruppen Vejlby Sogn på Facebook.

- Det er en magtesløshed overfor den forbistrede sygdom. Man er sat på sidelinjen. Alle er klar over, hvor forældrenes opmærksomhed er nu. Vi kan alle sætte os ind i, hvor hårdt det må være - og så her ovenpå corona, uddyber Christian Jensen om baggrunden for indsamlingen.

Annonce

Pengene overføres til familien

Familien Kampen-Zimmermann er bekendt med indsamlingen og meget taknemmelig over håndsrækningen, oplyser han.


Det er en magtesløshed overfor den forbistrede sygdom. Man er sat på sidelinjen. Alle er klar over, hvor forældrenes opmærksomhed er nu. Vi kan alle sætte os ind i, hvor hårdt det må være - og så her ovenpå corona.

Christian Jensen


Indsamlingen kommer til at løbe hen over sommeren, hvorefter pengene bliver overført til familien. Den tiltænkte familie skal være med til at beslutte, hvad det indsamlede beløb skal gå til. Det har initiativtagerne ikke truffet en beslutning om på forhånd.

- Vi har talt om, at det skal være op til familien, hvad de har brug for - om det er en fælles oplevelse for familien eller måske et specifikt hjælpemiddel. Vi vil ikke sige, pengene skal gå til eksempelvis en tur i Legoland - det skal være op til dem, forklarer Christian Jensen.

Familien har et ældre barn, og den nærmeste familie bor i Tyskland. Derfor mener initiativtagerne, at indsamlingen kan være med til at hjælpe familien og vise, at beboerne i lokalsamfundet støtter hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce