Annonce
Vejle

Lokalt ægtepar åbner køkkenfirma - men ikke som de fleste

Ægteparret Janni og Torben Sørensen, der bor i Stouby, skifter spor. De har begge været selvstændige i en årrække, og skal sammen drive den kommende køkkenbutik i Vejle. Janni Sørensen bliver omdrejningspunktet i butikken, mens hendes mand på sigt skal stå for butikkens erhvervsafdeling. Foto: Tvis Køkkener
Tvis Køkkener åbner sin første butik i Vejle til maj, men det bliver ikke med en placering på "køkkenstrøget" i Vejle Nord.

Vejle: Kolding og Grindsted har længe været den nærmeste destination, hvis man har forelsket sig i et nyt køkken fra Tvis Køkkener.

Kæden har ingen butik i Vejle, men det bliver der lavet om på i begyndelsen af maj.

Her åbner Tvis Køkkener en ny butik i byen, og det beskriver kædechef Per Sander som en vigtig strategisk milepæl, da Vejle længe har stået på Tvis' ønskeliste.

- Dermed har vi stort set dækket det vigtige kraftcenter i Trekantområdet, og samtidig styrkes kædens markedsposition i Syddanmark, hvor vi i 2018 åbnede butikker i både Aabenraa og Esbjerg. I andre byer har vi med succes valgt at lægge os i bymidten, og det har klart givet os en anden og mere markant profil, end hvis vi havde valgt at lægge os ved indkøbscentrene uden for byerne, siger kædechefen i en pressemeddelelse.

Med åbningen i Vejle når kæden op på 26 danske butikker, mens Tvis også har en enkelt butik på Færøerne. Kæden er ejet af TCM Group, der også står bag kæderne Svane Køkkenet, Nettoline og Kitchn.

Jeg har længe haft lyst til noget andet, og da jeg så Tvis' opslag, der søgte forhandlere i enten Vejle eller Horsens, tænke jeg, at det var lige mig.

Janni Sørensen, kommende køkkenbutiksejer

Masser af synlighed

Det er ægteparret Janni og Torben Sørensen, der skal drive Vejle-butikken, som bliver 500 kvadratmeter stor, og parret har været med til at træffe midtbyvalget.

- Det er et bevidst valg, for på Dæmningen får butikken masser af synlighed, og så har vi parkeringshuset Trondúr lige i baghaven, siger Torben Sørensen til Vejle Amts Folkeblad.

Han står for ombygningen af de tidligere Nordea-lokaler i stueetagen, hvor Tvis får pengeinstituttet og Danbolig som de nærmeste naboer.

Alene i midtbyen bliver Tvis dog ikke, idet Designa Køkken og Elgiganten sælger køkkener neden for byens bakker, mens kæder som HTH, Kvik, Svane, Invita og Vordingborg alle har lagt sig på "køkkenstrøget" i Vejle Nord.

Annonce

Har solgt sit pakkefirma

Torben og Janni Sørensen kommer med stor erfaring efter flere år med drift af egne virksomheder, idet Torben Sørensen efter 20 års ejerskab netop har solgt sin virksomhed Jysk Pakkeri i Hedensted til Autobude-ejer Brian Pedersen med overtagelse 1. maj.

I stedet ser Torben Sørensen og hans hustru frem til at tage hul på en ny erhvervstilværelse.

- Nu har vi været selvstændige siden 2000, og skal vi prøve noget nyt, vi skal kunne leve af, skal vi lave et skifte nu, hvor jeg fylder 50 år. Det bliver ikke så fysisk hårdt som i Jysk Pakkeri. Jeg kan ikke sidde stille og knokler på, og det kan jeg godt mærke. Skal du lave penge som selvstændig, skal du selv ud på gulvet, men vi kan ikke se os selv i det om 15 år, siger Torben Sørensen.

Nordea har forladt en del af lejemålet på Dæmningen, og de ledige lokaler i midtbyen indtager Tvis Køkkener, som forventer at åbne butikken i begyndelsen af maj. Foto: Torben Juhler
Annonce

Etablerer erhvervsafdeling

Det er ikke nyt, at parret nu skal til at arbejde tæt sammen, for Janni Sørensen har været ansat i Jysk Pakkeri de seneste fem år.

- Det bliver først og fremmest Janni, der kommer til at stå for butikken, mens jeg på sigt skal stå for den erhvervsafdeling, vi vil etablere. Det er nok der, jeg er bedst, for jeg har også 20 år i trælastbranchen bag mig, siger den kommende køkkenmand.

Annonce

Det er lige mig

Jannie Sørensen var i 12 år selvstændig med tre klinikker, der gav elektrodebehandlinger, blandt andet i Vejle. Hun er i disse uger i lære i Tvis Køkkeners butik i Esbjerg, og hun ser også frem til at åbne butikken på Dæmningen.

- Vi får virkelig en fed butik i halvandet plan, hvor vi laver New Yorker-skillevæg i glas op til det øverste plan, hvor erhvervsafdelingen skal ligge. Vi får plads til syv køkkenmiljøer, seks bademiljøer, et soveværelse og garderobe, siger Janni Sørensen.

Oprindeligt var det kun hende, der skulle gå køkkenvejen, da hun længe havde søgt efter en ny mulighed.

- Jeg har længe haft lyst til noget andet, og da jeg så Tvis' opslag, der søgte forhandlere i enten Vejle eller Horsens, tænke jeg, at det var lige mig, fortæller hun.

Siden blev parret, der bor i Stouby og har to voksne sønner, enige om, at de ville sælge pakkefirmaet og være sammen om køkkenbutikken i Vejle. Så tilværelsen som selvstændige har de ingen planer om at droppe.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Videoanalyse: VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce