Annonce
Debat

Lokalt bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug går imod forslag: Økologi er ikke løsningen

Læserbrev: Mikael Mogensen fra Enhedslisten foreslår i et læserbrev at tilbyde samtlige landmænd i Hedensted Kommune et gratis omlægningstjek til økologi.

I Bæredygtigt Landbrug er vi bestemt ikke modstandere af denne niche i landbrugsproduktionen. Forbrugerne skal have noget at vælge imellem, og vi er tilhængere af at lade efterspørgslen styre produktionen. Mange af landets dygtigste økologer er da også medlemmer af vores forening.

Men det er noget af en vildfarelse og misforståelse at tro, at flere økologiske brug skulle gøre verden til et bedre sted. Det gælder ikke mindst på klimaområdet.

Annonce

Økologi er således mere pladskrævende og er derfor målt pr. produktionsenhed mere klimabelastende end moderne, videnbaseret landbrug.

At blande grundvandets tilstand ind i debatten, som Mikael Mogensen gør, virker decideret malplaceret, idet ikke én eneste drikkevandsboring er blevet sløjfet de seneste 25 år som følge af det moderne landbrugs pesticider.

Peter Bohsen Jensen

At blande grundvandets tilstand ind i debatten, som Mikael Mogensen gør, virker decideret malplaceret, idet ikke én eneste drikkevandsboring er blevet sløjfet de seneste 25 år som følge af det moderne landbrugs pesticider.

Ingen af landbrugets nuværende planteværnsmidler er således til fare for drikkevandet. Var midlerne det, ville de slet ikke være blevet godkendt af Miljøstyrelsen, der udgør et af verdens strengeste kontrolsystemer.

Vi landmænd bruger naturligvis kun hjælpemidler, der er både godkendte og ufarlige. Det er derfor, at det er ude på landet, hvor 90 pct. af markerne dyrkes konventionelt og bæredygtigt, at vi finder det rene drikkevand i Danmark.


Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce