Annonce
Erhverv

Lone forvandler havre til is: Smagen skal minde om mad fra barndommen

Lone Honoré fra Tørring står bag firmaet Nizedfood, der laver havreis under navnet Nized. Idéen fik hun gennem sit netværk og lavede de allerførste is hjemme i sit køkken. Foto: Mette Mørk
Idéen til havreisen fra Nized blev til hjemme i erhvervskvindes køkken i Tørring. Foreløbig fås den i ni varianter. Der er planer om flere, som skal skifte fra sæson til sæson.

Tørring: Isen skal have en ren smag som for eksempel den af chokolade eller din bedstemors citronfromage. Sådan lyder det fra Lone Honoré. Den 51-årige erhvervskvinde fra Tørring står bag firmaet Nizedfood, som laver havreis fra bunden.

- Med navnet er der taget højde for, at vi med tiden kan lave andre produkter, men det er slet ikke noget, som er aktuelt nu, siger hun.

Nized blev stiftet for knap et år siden. Idéen til firmaet fik hun gennem sit netværk, hvor hun erfarede, at flere efterlyste is, som også allergikere kan spise.

Annonce

- Der er flere, som får gluten -og laktoseallergi. De kan spise vores is, fordi den er lavet på rene råvarer og er uden tilsætningsstoffer. Jeg mødte en gang en ung pige, som var multiallergiker, og som derfor ikke kunne tåle is lavet på mælk. Det var dejligt at kunne sige til hende, at hun godt kunne spise vores is, siger Lone Honoré.

Danske råvarer

Isene fra Nized fås i ni varianter, som alle er lavet på danske råvarer i det omfang, det er muligt. Gerne økologiske og fra lokalområdet, hvis det er der, at de bedste råvarer fås. Som for eksempel danske jordbær.

Havreisen fra Nized fås foreløbig i ni varianter. Men der er planer om flere, som skal skifte fra sæson til sæson. Foto: Mette Mørk

- Når man spiser vores is, skal det man kunne smage råvarerne rigtigt, og smagen skal være en, som vi genkender fra vores barndom. Da jeg var barn, tilbragte jeg mange timer i morfars bageri. Ligesom jeg fremstillede han også sine produkter med hjertet. Det er af ham, jeg har lært kun at bruge de bedste og reneste ingredienser, siger Lone Honoré, der har 20 års erfaring inden for fødevarebranchen.

Da jeg var barn, tilbragte jeg mange timer i morfars bageri. Ligesom jeg fremstillede han også sine produkter med hjertet. Det er af ham, jeg har lært kun at bruge de bedste og reneste ingredienser.

Lone Honoré, ejer af Nizedfood

Havreisen

Havreisen sælges under varemærket Nized.

Det er firmaet Nizedfood, som ejes af Lone Honoré, der laver isen.

Firmaet startede med at producere is i januar i 2021 i Grindsted, men fra årsskiftet rykker produktionen i større lokaler i det tidligere mejeri i Skrave ved Rødding.

Foreløbig kan isen købes i blandt andet udvalgte Helsambutikker og på det gamle mejeri i Skrave.

Hun har blandt andet arbejdet for en række virksomheder i fødevarebranchen. Indtil 2019 drevet hun firmaet som inOmega3, der lavede fiskeolie om til et produkt, der kunne tilsættes til hvilken som helst fødevare, uden den kom til at lugte og smage af fisk.

- Det var vores investor, der trak stikket. Da firmaet ophørte i juni 2019, var der seks ansatte. Det gik ikke helt, som jeg havde håbet. Jeg tror ikke, at markedet var klar til vores produkt, men jeg er videre nu. Der er ikke planer om at prøve at starte forfra, konstaterer Lone Honoré.

Annonce

Produktion flytter

Nized har lavet is i godt et år siden januar 2021. I det første år har firmaet fået samarbejdsaftaler i stand med blandt andet Helsam i Vejle og Horsens samt været at finde på forskellige messer og markeder landet over.

- Der var stor interesse for vores is, da vi var med til Black Friday hos Helsam i Horsens. Vores næste mål er at udbrede kendskabet til isen til endnu flere, siger stifteren af Nized.

Rent økonomisk ser det første år for Nized fornuftigt ud, oplyser Lone Honoré, der helst vil holde tallene for sig selv. Det samme gælder forventningerne til det kommende år.

- Jeg er grundlæggende et beskedent menneske, så jeg synes, at det er svært sådan at sætte tal på, men vi forventer os rigtig meget af 2022, uddyber hun.

Jeg er grundlæggende et beskedent menneske, så jeg synes, at det er svært sådan at sætte tal på, men vi forventer os rigtig meget af 2022.

Lone Honoré, ejer af Nizedfood

Hidtil har isproduktionen fundet sted i Grindsted, mens hovedsædet er og forbliver på Sikavej i Tørring. Men fra 2022 laves isen længere sydpå tæt på Rødding.

For der rykker Nized ind i et lokale i det gamle mejeri i Skrave ved Rødding. Det er ikke længere i brug som mejeri, men har blandt andet været brugt til lager.

- Vi ville gerne være blevet i Hedensted Kommune, men vi har ikke kunnet finde egnede lokaler til vores produktion. For vi har brug for mere plads. Vi begynder udflytningen i løbet af januar. Det bliver kun mig, der kommer til at stå for isproduktionen. Jeg kan godt lide selv at udvikle isen og arbejde med produkterne, siger isproducenten og fortsætter:

- Om der bliver behov for flere ansatte, må tiden vise. Det kommer helt an på, hvordan det går. Hvis det bliver aktuelt, kunne det sagtens være nogle, der måske har lidt vanskeligt ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Jeg har et stort hjerte og især for dem, der har det svært, uddyber Lone Honoré.

Annonce

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce