Annonce
Give

Lopperne begynder at brede sig i Thyregod-Hallen

"Loppebussen" kører i fast rutefart mellem hallen og de forskellige steder, hvor Frem Thyregods Støtteforening opmagasinerer lopperne. Så nu skal de sådan set "bare lige" stilles på plads i hallen. Arkivfoto
Frem Thyregods mange frivillige er i fuld gang med forberede loppemarkedet til store bededag. Det bliver større end det plejer, lyder det fra de frivillige.

Thyregod: Ikke blot er kvaliteten af lopper blevet væsentligt bedre de senere år. Mængden er også større i år.

Sådan lyder det i hvert fald fra en af de garvede loppeartister bag den kommende weekend store loppemarked i Thyregodhallen. Thomas Pørksen er en erfaren mand også på loppeområdet, for han har været med siden den gang de brugte biler var nye og Ruder konge blev ansat som knægt.

Det eneste forbehold mod hans konstatering af loppeantallet og markedets størrelse kunne være, at den opfattelse har han hvert år. Men loppemarkederne er rent faktisk blevet større.

Og antallet af lopper er steget, så der kan sorteres kraftigere ud i dem. Det er ikke alt, der afleveres til egnens loppemarkeder, der rent faktisk ender som lopper. Nogle af tingene er for dårlige og de når aldrig længere end genbrugspladsen.

Det er en gammel tradition, at loppemarkedet i Thyregod afvikles i store bededagsferien. Det betyder også, at der ikke er nogen fast dato for loppemarkedets afvikling. Det kan svinge lige s meet som påsken, hvis placering kan svinge med op til fire uger. Og store bede dag ligger 30 dage efter påskedag.

Annonce
Der har fanden-dutme aldrig været så mange lopper før. De kan slet ikke være i hallen på én gang.
Thomas Pørksen til Give Avis

To i én loppemarked

Der er også tradition for, at der holdes to loppemarkeder i bededagsferien. Det første starter selve store bededag klokken 10. På det tidspunkt plejer der at være en kødrand af mennesker, der er klar til at gøre en god handel.

Der bliver kæmpet og løbet om kap, for at finde de bedste effekter og få gang i en handel. Begge dage vil loppesælgere stå klar til at "prutte om prisen" på de mange effekter, for der er ingen prisskilte på lopperne. Det er op til den enkelte at få tingene handlet til den rigtige pris.

Fredag klokken 12 byder loppemarkedet på auktion over specielt udvalgte effekter. Her plejer der at være mange fine ting som skal under hammeren.

Fredagens loppemarked slutter klokken 16. Så går de frivillige i gang med at stille op til et helt nyt loppemarked. Der bliver kørt nye varer ind fra de righoldige lagre.

Lørdag starter så det nye loppemarked, men ikke fra morgenstunde. Der serveres der nemlig gratis kaffe og rundstykker i Hallen klokken 9. Når den er indtaget er der bankospil klokken 10.

Selve loppemarkedet åbner først klokken 12.30 og det bliver et kort et af slagsen.

Det uden om

Det varer nemlig kun til klokken 15. Den sidste time er der dog mulighed for masseindkøb til næsten ingen penge. Alle lopper skal helst sælges, for de bliver ikke kørt tilbage til lagrene.

Selv om der kommer nye ting til lørdagens loppemarked, så er fredagen den dag, man kan gøre de bedste kup. Der skal også betales en entré på 10 kroner om fredagen. Lørdag er der gratis adgang.

Lopperne er dog langt fra den eneste aktivitet, der finder sted i hallem de to dage. Har man lyst kan man prøve at slå søm i træ med så få slag som muligt. Eller man kan spille med i Frem-lotteriet eller besøge caféen og vederkvæge sig med kaffe og vafler.

Loppemarkedet lukker som nævnt klokken 15.30, men dog ikke for de frivillige. Så skal de nemlig i gang med at rydde op og føre hallen tilbage til "normalen".

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce