Annonce
Børkop

Lotte og Mågen Åge har været frisør samme sted i 30 år

Lotte Halvorsen har gennem 30 år været indehaver af Din Frisør i Brejning. Foto: Jørgen Flindt
1. april har Lotte Halvorsen 30-års jubilæum som frisør i Brejning. 30 gode år er gået. Og flere venter forude.

Brejning: Lotte Halvorsen, 1. april har du haft frisørsalon i Brejning i 30 år. Hvordan har de været, de 30 år?

- Det har været en fantastisk tid, og jeg elsker bare mit arbejde som frisør. Faktisk har jeg i Brejning den butik, som i længst tid har haft den samme ejer, og det tager jeg som et tegn på, at kunderne er tilfredse med mit arbejde.

Hvordan var tiden, dengang du startede der tilbage i 1991?

- Det var en anden tid. Moden var meget med krøller dengang, det er det stadig men på en anderledes måde. Desuden er det nu engang klipninger og farvninger, der fylder mest nu til dags. For 30 år siden var det også sådan, at fredag var den store dag, hvor familien skulle klippes, så jeg havde altid en lang fredag. Det har ændret sig, så nu er fredag blevet en dag, hvor man i stedet vil hygge med familien, så tingene kræver mere fleksibilitet nu. Kontakten til kunderne er jo stadig den samme, og jeg elskede det dengang, og jeg elsker det nu.

Lige nu er der stadig lukket grundet nedlukningen, men efter påske må du og de andre frisører åbne igen. Hvordan oplever du nedlukningen?

- Det er hårdt for alle, og selvfølgelig også for mig. Frisørbranchen bløder. Jeg savner mine kunder så meget. Det er så dejligt, at vi igen må åbne efter påske.

Du har ingen ansatte. Hvordan kan det være?

- Det valg traf jeg for mange år siden. Jeg havde kun gode oplevelser med at have ansatte/elever, men på et tidspunkt tænkte jeg, at nej, jeg vil kun være mig selv med den frihed, det giver. Og det er da en fordel lige nu her i nedlukningen, at jeg kun skal sørge for mig selv.

Hvad får du tiden til at gå med her i nedlukningen?

- Jeg går ufatteligt mange ture. Jeg har løbet meget, men bentøjet kan ikke helt holde til det, så i stedet går jeg lange ture og får energi på den måde. Jeg tror, jeg har gået 800 kilometer siden nytår.

Jeg vil lige spørge til ham derovre. Hvem er han?

- Det er en stol til børn. Det er Mågen Åge. Jeg købte ham fra Bon Bon Land engang midt i 1990'erne, og han uundværlig her, for børnene elsker ham. Så skal de sidde på ham, når de bliver klippet, og efterhånden har han jo været her så længe, at der er forældre til børnene, der selv har siddet på ham, da de blev klippet.

Nu åbner du tirsdag efter påske. Er du klar til det?

- Jeg er så klar til at åbne igen, og det ved jeg også, at mine kunder er


Det er Mågen Åge. Jeg købte ham fra Bon Bon Land engang midt i 1990'erne, og han uundværlig her, for børnene elsker ham.

Lotte Halvorsen, frisørMågen Åge er en bidsk herre at se på, men børnene elsker ham. Foto: Jørgen Flindt

Snart må det forventes, at der kan åbnes op igen. Og 1. april runder du så 30 år samme sted. Havde du set det komme dengang for 30 år siden?

- Jeg tror ikke, jeg tænkte så langt dengang. Jeg var 21 år, og det var i sig selv lidt vildt at kaste sig ud i at være selvstændig. Men jeg har bare taget en dag ad gangen, og jeg har nydt hver eneste dag at komme på arbejde. Jeg elsker at sætte mig ind i, hvordan moden ænder sig, og komme på kurser og udvikle mig. Jeg brænder for at skabe en flot frisure.

Kommer du til at holde 50-års jubilæum?

- Argh, jeg er 51 år, så om jeg lige tager 20 år mere, det ved jeg ikke. Men 45-års jubilæum, det går jeg bestemt efter. Og hvem ved? Måske også 50. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce