Annonce
Erhverv

Louise dyster om at blive Danmarks dygtigste gourmetslagter - og Tobias kan noget med lastbiler

Gourmetslagter Louise Bay Lerche Nielsen har kvalificeret sig til "DM i Skills", der er det årlige danmarksmesterskab for unge fra landets erhvervsuddannelser. Privatfoto
Louise Bay Lerche Nielsen og Tobias Pedersen er to af otte studerende fra Syddansk Erhvervsskole, der i januar skal dyste om at være landets dygtigste i deres fag.
Annonce

Vejle: Danmarks dygtigste lastvognsmekaniker, bygningssnedker og gourmetslagter.

Det er titler, studerende fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle kan erhverve sig i januar.

Otte studerende har nemlig kvalificeret sig til "DM i Skills", der er det årlige danmarksmesterskab for unge fra landets erhvervsuddannelser.

En af dem er Louise Bay Lerche Nielsen, der er gourmetslagter. Et fag, hun brænder for.

- At være gourmetslagter er meget mere end at skære i kød. Du skal kunne rådgive kunder om, hvordan kødet skal tilberedes, og hvad de skal have at spise til, fortæller hun.

Hun nyder i øjeblikket godt af en læreplads ved Føtex i Viborg - og går med store ambitioner for fremtiden.

- Jeg drømmer om at blive slagtermester og udvikle opskrifter, udskæringer og koncepter for Salling Group, siger hun.

Også lastvognsmekaniker Tobias Pedersen er med, når finalen afholdes i København i januar. Privatfoto
Annonce

Danmarks dygtigste lastvognsmekaniker

En anden Vejle-finalist er Tobias Pedersen, der håber på snart at kunne kalde sig for Danmarks dygtigste lastvognsmekaniker.

- Det er fedt at kunne vise, at man vil være en af de bedste til sit fag. Man indser lige pludselig, hvor dygtig man selv er, fortæller Tobias Pedersen, der er ved lære i Volvo Truck Center i Brabrand.

Udover Louise Bay Lerche Nielsen og Tobias Pedersen har Filip Askær Jensen (personvognsmekaniker), Jacob Wiese Pedersen (lastvognsmekaniker), Katrine Skau (bygningsmaler), Laura Sixhøj (automatiktekniker), Marco Dong An (gourmetslagter) og Philip Høgsholt (bygningssnedker) fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle kvalificeret sig til "DM i Skills".

"DM i Skills" bliver afholdt i Bella Center i København 16.-18. januar 2020. Omkring 300 unge fra landets erhvervsskoler deltager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce