Annonce
Sport

Louise og Stine kan nå langt

HÅRD TRÆNING BELØNNET - Louise Burgaard (til venstre) og Stine Knudsen bruger masser af timer i Fredericia Idrætscenter. Det har bragt dem ind i varmen på U17-landsholdet. - Foto: Mette Mørk
Annonce
-Det kan godt blive dem, der slår til. U17-landstræner Heine Eriksen har et godt øje til sine to Fredericia HK-landsholdsspillere Stine Knudsen og Louise Burgaard, der til daglig spiller på FHK's dameynglinge-hold i Ligaen. Fra hver årgang håber landstræneren, at han kan skabe to-tre senere A-landsholdsspillere, og han kan ikke se, hvorfor de to FHK'ere ikke skulle gå hen og udvikle sig til nogle af dem. -Der er faktisk rigtig hård konkurrence på både venstre fløj og højre back på landsholdet, men de får begge meget spilletid. De er to teknisk meget stærke spillere, som bliver ved at udvikle sig, så det kunne godt blive dem, der ender med at slå til. Men det ved vi selvfølgelig først om fire år, siger Heine Eriksen. I Fredericia Idrætscenter spiller dameynglingene hver torsdag en træningskamp imod klubbens drenge-hold, og Stine Knudsen er mødt i god tid for at vikle tape om den ankel, hun for nylig fik skadet. Skaden skete i dagene op til U17-landsholdets træningstur til Rumænien, hvor danskerne vandt turneringen med Louise Burgaard som topscorer i samtlige tre kampe.
Annonce

Selvmotivation

Louise Burgaard er allerede klædt om, da hun ankommer til idrætscentret, og de to piger er med det samme klar til at give den en skalle i hallen. For to 16-årige piger er der mange andre tilbud i livet end håndbold, men Louise og Stine har ikke svært ved at vælge de mange træningstimer. -Selvmotivationen er nok tit en grund til, at man kommer så langt, som man gør, konstaterer en afklaret Louise Burgaard. Begge pigerne har ekstratræning ved siden af holdet. Louise kører hver mandag til Gudme for at træne med GOG's damejuniorhold, mens Stine Knudsen hver onsdag er en del af Fredericia Eliteidræts ekstratræning for lovende, lokale talenter. De er enige om, at deres oplevelser med landsholdsudtagelser er med til at motivere dem, selvom det ikke er ambitionerne som sådan, der bærer igennem. -Lige nu tænker jeg bare på at spille håndbold. Det skal være sjovt, for at man har lyst til at bruge så meget tid på det. Og det er det stadigvæk, forklarer Stine Knudsen.
Annonce

Valg og fravalg

Mens Louise Burgaard i længere tid har været inde i varmen som et af sin årgangs største talenter, er Stine Knudsen kommet stærkt fra baghjul i det seneste års tid. En stor del af årsagen er det store arbejde med fysikken, hun har gjort i Fredericia Eliteidræt, hvor hun bliver fremhævet som en af de deltagere, der har flyttet sig mest. U17-landstræner Heine Eriksen er spændt på, hvordan hans piger - inklusive de to FHK-spillere - træffer deres valg i den nærmeste fremtid. De er nemlig nået til en alder, hvor valg og fravalg spiller en stor rolle. -De skal finde ud af, hvor meget de vil ofre for håndbolden. Alene landsholdet giver 50-60 rejsedage om året, så det er uundgåeligt, at man må vælge noget fra, forklarer Eriksen. Noget af det, der bliver valgt fra, er alkohol og fester med de jævnaldrende venner. Louise går i 1. g i Vejle og valgte for nylig at holde et oplæg i klassen om valg og fravalg, fordi hun gerne ville indvie klassekammeraterne i, hvorfor hun siger nej til nogle af de fælles aktiviteter. -Jeg sluttede med at spørge, hvor mange der havde været ædru i hele 2008. Det var kun mig selv, rakte hånden op. Men jeg savner det ikke. Når jeg siger nej til f. eks. alkohol, føler jeg bare, at jeg er stærk, forklarer Louise Burgaard. Stine Knudsen vælger også et nej til alkohol, men hun tager ofte med til festerne alligevel. -Selvfølgelig kan man godt savne at være sammen med sine venner. Men det er ikke så hårdt, når man er glad for det, man gør. Jeg oplever tit, at de andre kommer og siger, de synes det er flot, jeg kan vælge som jeg gør, forklarer hun.
Annonce

Udvikling i FHK

Med den seriøse træningsindsats er kursen sat imod et spændende forår, hvor FHK-dameynglingene for første gang spiller i Ligaen sammen med de traditionelt stærke talentklubber som Randers HK, Viborg HK og Team Ikast. Stine og Louise er egentlig begge et år for unge til at spille dameynglinge, så de er klar over, at udfordringen er stor. -Vi skal nok vinde nogle kampe. Vi er et meget stabilt hold, og vi har aldrig skader. Og så er vi enige om, at vi er et arbejderhold, slår Stine Knudsen fast. Pigernes store mål for foråret er at kvalificere sig til DM-finalen, selvom de ved, at det er en enorm mundfuld. Men deres landstræner Heine Eriksen ville ikke blive overrasket, hvis FHK'erne også i Ligaen præsterer over forventning. -Fredericia bliver et spændende hold i ligaen, og de kommer til at kæmpe om pladserne i top 2. Trænerne i Fredericia har gjort et virkelig godt stykke arbejde med denne årgang, og derfor ser jeg heller ikke nogen grund til, at Stine og Louise forlader klubben foreløbig. I den nærmeste fremtid har de rigtig gode muligheder for at udvikle sig videre i Fredericia HK, siger U17-landstræneren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce