Annonce
Vejle

Lovlig løse linjer i vandkanten

Liniepavilionen
Annonce
Når det er rigtigt varmt i Danmark, er det skønt at sidde under åben himmel, når man går ud at spise. Liniepavillonen i Juelsminde opfylder betingelserne til overmål. Sæsonrestauranten, som kun er åben i sommerhalvåret, er beriget med en østvendt terrasse, hvorfra man ser direkte ned til den lille sandstrand ved siden af lystbådehavnen og kun har et par meter til vandkanten. Oven i købet er der fred for anden støj end sene badegæster og de blide lyde fra lystbådene, når vinden strejfer forbi. Der mangler måske lidt skygge, når man en aften, som da vi besøgte stedet stadig har høj sol og pæne temperaturer, men det er til at leve med. Udsigten over fjorden er mageløs og alene et besøg værd. Desværre lever køkkenet ikke helt op til forholdene, men det er da mulighed for at rette på. I hvert fald var der næsten fuldt hus på terrassen den tirsdag, vi var forbi, og det tyder på, at konceptet lokker de lokale og ikke kun turisterne. Vores visit lå i slutningen af juni, hvor månedsmenuen bestod af smørdampede hvide og grønne asparges med limehollandaise og trøffelskinke, Boeuf af kalvemørbrad serveret med sommergrønt, persillekartofler samt sauce jus samt dessertvariation over hindbær. Man kunne vælge mellem to eller tre retter (275-320 kr.), men vi valgte begge at gå a la carte når vi spiste på en restaurant ved vandet, ville vi have fisk, men her begyndte problemerne at melde sig. Ud over menuen hører menukortet til i den anonyme afdeling for ikke at sige en smule kedeligt. Rejecocktail, Bresaola og røget dyrekølle udgør forretterne, mens tre varianter af rødspætte er alternativet til sort gryde og oksemørbrad. Renommerede klassikere eller gennemtravede klichéer efter smag uanset hvad ville blot en enkel alternativ fiskesort have gjort godt, når nu der ikke optrådte nogen i menuen. Nå, vi sprang ud i det, og indledte med rejecocktail (75. kr.), og Bresaola serveret med spæde salater, pesto og pinjekerner (80 kr.). Førstnævnte kom i højt cocktailglas med pæn mængde gode, faste rejer under en spiseskefuld kaviar (sortfarvet stenbiderrogn fra glas), triste asparges fra glas, sprød salat og citronbåde. Hertil en lille skål hjemmelavet (?) Thousand Islands dressing af jævn kvalitet. Jeg har smagt værre variationer af nummer ét på det danske restaurantmenukort, men også mere spændende, og denne her tilføjede ingen dimensioner til oplevelsen. Bresaola, lufttørret oksekød, kom i reglementerede, tynde skiver på et tallerken, med reven parmasan, pesto og lidt trist salat. Kødets kvalitet var i orden, og så er det begrænset, hvor meget man kan ødelægge i sådan en servering. Retten faldt i medanmelderens smag, der dog fandt det ærgerligt, at restauranten serverede en icebergsalat til. Fire tynde skiver kompakt, blødt, hjemmebagt brød fulgte retterne. Ingen smør og intet overflødigt brød, vi kunne sidde og spise os mætte i - måske ikke så tosset endda. Blandt hovedretterne valgte medanmelderen Liniens luksus stjerneskud med 5 slags fisk (165 kr.). De fem slags var lidt af en tilsnigelse, da to af fiskene dukkede op som henholdsvis pillede og upillede rejer, mens henholdsvis kogt og røget laks supplerede den obligatoriske, panerede rødspættefilet. Den ligeså obligatoriske kogte rødspættefilet, manglede til gengæld, mens der var diverse tingeltangel, asparges, salat, tomatbåde og dressing af gennemsnitlig karakter. Her var der tænkt i alternative baner, men resultatet var rigelig ferskt - retten manglede ganske enkelt smag. Også denne ret var ledsaget af icebergsalat! Jeg bestilte Juelsminde spætte med rejer og asparges (185 kr.). En ordentlig kleppert af en rødspætte i kraftig panering tilført nogle skefulde opbagt sauce med asparges og bittesmå (fjord?) rejer. Fisken var stegt til perfektion, rejerne smagte godt, mens den tykke sovs var rigelig tyk, men manglede tilsvarende smag. Små nye kartofler i dild var et opmuntrende element. Liniepavillonens desserter var i en visuel klasse for sig. Chokoladebrownie med mangosorbet (75 kr.) kom i en pæn størrelse for brownien, en forsvarlig portion is og et leje af skrigguld appelsincouilis - en rigtig flot tallerken og også en smagsmæssig nydelse. Fragilité med vanille og chokoladeis pyntet med frugtcoulis og flødeskum. (70 kr.) lod ikke førnævnte dessert noget efter. Fragilité er i basalt set en frossen lagkage, og udgaven her var absolut i smagsmæssig orden, det samme var den flotte, røde bærcoulis pyntet med flødeskum. Vinkortet på Liniepavillonen er beskedent med små priser. Vi drak australsk Viognier til knap 300 kroner flasken, en lidt anonym vin, men ok til prisen. To kopper glat kaffe afsluttede måltidet, som akkurat rundede 1000 kroner. For det fik vi en blandet oplevelse, hvor omgivelser og placering trak i den rigtige retning, mens det kneb lidt mere med det kulinariske udbytte. Liniepavillonen styres af et ungt team, som kan forny sig, og det bør de afgjort, når de har så fine betingelser for at skabe et spisested, man vil køre langt for at besøge. Det er desværre ikke tilfældet endnu.
Liniepavilionen
Liniepavilionen
Liniepavilionen
Liniepavilionen
Liniepavilionen
Liniepavilionen
Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Vejle

Marinen lagde til i Vejle Havn

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce