Annonce
Vejle

Lugt af kattetis og nikotinvægge: Lejer frustreret over kamp med boligforening

Thomas Vagner med datteren Signe Marie. Han føler, at det har været en kamp for den lille familie at få boligforeningen til at udbedre de mange mangler i den nye lejlighed. Foto: Mette Mørk

Drømmen om at flytte tilbage til Vejle er endt i mange ærgrelser for et ungt par, som kritiserer boligforeningen Østerbo for fodslæberi.

Vejle: - Det, der gør mig mest vred, er faktisk, at jeg føler, at det er en kamp med Østerbo hele vejen. Hver eneste lille ting, vi har fået udbedret, har vi selv måtte presse på for at få igennem.

Sådan siger 36-årige Thomas Vagner, der tager imod i den lejlighed på Jægervænget, som han og kæresten Sissel Pedersen for nylig flyttede ind i sammen med deres to-årige datter, Signe Marie.

Parret flyttede i september til Vejle fra Viborg. Og ifølge Thomas Vagner har de lige siden kæmpet med boligforeningen Østerbo om at få lejligheden gjort beboelig.

- Vi overtog lejligheden 31. august. Min mor repræsenterede os ved indflyttersynet, fordi vi ikke selv kunne være til stede. Da var lejligheden endnu ikke klar, men det blev aftalt, at den ville blive klar til indflytning 7. september. 4. september tog jeg selv til Vejle og måtte påpege en række mangler, som ikke var blevet nævnt ved indflyttersynet, fortæller Thomas Vagner.

- Blandt andet var en del af væggen i stuen faldet ned på gulvet, og det blev aftalt, at der blandt andet skulle skiftes køkkenlåger og emhætte og sættes nyt tapet op i den ene halvdel af stuen, fordi det hele var gult af nikotin, samt at gulvet i soveværelset skulle ordnes, og isoleringen skiftes, fordi det stank af kattetis, fortæller Thomas Vagner.

Annonce

At der er 21 før os, der takker nej, burde få Østerbo til at overveje, om man måske ikke burde totalrenovere lejligheden.

Thomas Vagner, lejer i Østerbo
Lejligheden bar tydeligt præg af, at den tidligere lejer var storryger. Sådan så væggene ud efter afvaskning. Ifølge Thomas Vagner lugter der stadig af nikotin i lejligheden, selv om væggene efter sigende skulle være malet over syv gange. Privatfoto

21 takkede nej

Parret var langt fra de første, som blev tilbudt lejligheden på første sal i det røde murstenshus fra 1954 på hjørnet af Jægervænget og Hermelinvej.

Før Thomas Vagner og Sissel Pedersen overtog lejligheden, var den blevet tilbudt til 21 andre på ventelisten, som alle takkede nej.

- Vi sagde ja til lejligheden af flere grunde. Dels fordi vi vidste, hvor megasvært det er at få en lejlighed i Vejle, dels fordi det er en lejlighed, der passer til vores familie, fordi vi får en lille have, og fordi den ligger på Nørremarken, hvor jeg selv er vokset op og gerne vil tilbage til. Men at der er 21 før os, der takker nej, burde få Østerbo til at overveje, om man måske ikke burde totalrenovere lejligheden, siger Thomas Vagner.

Gulvet i soveværelset var ødelagt af fugt, og der lugtede kraftigt af kattetis. Privatfoto

"Lugter kraftigt af kattepis"

Da parret overtog lejemålet, bar det tydeligt præg af, at den tidligere beboer var storryger.

Østerbo fik i 2017 lavet en rapport af Dansk Skadeservice i forbindelse med en vandskade i stueetagen. Her står sort på hvidt, at lejemålet "er kraftigt misligeholdt af lejer. Der er rigtigt meget nikotin og støv, samt der har boet kat i værelset (det lugter meget kraftigt af kattepis)".

- Den rapport blev jeg gjort opmærksom på af en anden lejer. Østerbo nævnte den overhovedet ikke, og sådan har det været hele vejen, siger Thomas Vagner.

Han sidder tilbage med en fornemmelse af, at Østerbo løber fra sine forpligtelser og kun rykker ud med forbedringer, når han tager fat i boligforeningen.

- Der er stadig mangler i lejligheden. For eksempel lufter vi ud flere gange om dagen, men alligevel lugter der stadig af nikotin i lejligheden. Derfor har vi bedt om at få skiftet radiatorer og malet væggen bag radiatorerne, og det venter vi på, at Østerbo kommer og får ordnet, men det burde være ordnet fra starten. Vi føler, at vi hele tiden skal jagte dem for at få det, vi burde have fået fra starten: En lejlighed, hvor vi føler, at vi trygt kan bo med et barn på to år, siger Thomas Vagner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Bilka gjorde det igen: Vejle kan ingen tæske

112

Tre rumænske tyve anholdt i Blåhøj

Kultur

Nærradio uden sendetilladelse: Bestyrelsen er tavs

Annonce