Annonce
Billund

Lukket genbrugsbutik i Grindsted bliver til boliger

Frelsens Hærs gamle genbrugsbygning bliver snart revet ned til fordel for syv nye boliger på grunden. Foto: Jan Kronvold
Frelsens Hærs genbrugsbutik i Nørregade i Grindsted er lukket, og bygmester Jan Egebæk skal nu i gang med at opføre nye boliger på grunden.

Grindsted: Den 1. august overtager bygmester Jan Egebæk Nørregade 62, hvor Frelsens Hær hidtil har haft genbrugsbutik.

Butikken er netop lukket, og bygningerne er i en sådan stand, at der ikke er andre muligheder end at rive det hele ned.

Hans plan er at opføre syv række- og dobbelthuse i et plan på grunden.

- I øjeblikket er jeg ved at søge nedrivningstilladelse, og jeg har talt med kommunen og fået ok til at gå videre. Det tager nok tre uger at rive ned, fortæller Jan Egebæk.

Annonce

Syv boliger

Kort efter den 1. august begynder bygmester Jan Egebæk at rive bygningerne i Nørregade 62, hvor der tidligere var genbrugsbutik, ned.

Planen er, at der skal opføres syv nye rækkehuse og dobbelthuse på grunden.

Det tager omkring tre uger at rive den nuværende bygning ned.

Ejerboliger

Bygmesteren ved endnu ikke helt, hvordan de nye boliger kommer til at se ud, eller hvordan de bedst kan placeres på grunden.

- Arkitekten er i gang med at tegne det op, men der bliver tale om huse i forskellige størrelser, fortæller Jan Egebæk.

Han regner med, at de syv boliger bliver ejerboliger.

Jan Egebæk ved endnu ikke, hvornår byggeriet af de nye boliger kan gå i gang, og derfor kan han af gode grunde heller ikke sige noget om, hvornår de boligerne vil være klar til indflytning.

- Det bliver EDC på Nørre Torv, der skal stå for salget af boligerne i Nørregade, oplyser Jan Egebæk.

Flere rækkehuse

Egebæk Byg kender området ved den nu tidligere genbrugsbutik særdeles godt, da han for år tilbage har opført boliger både syd og vest for Nørregade 62. Og ikke nok med det, så er Jan Egebæk også i gang med at bygge to dobbelthuse på Lærkevang - altså bag ved Nørregade.

- De fire boliger er alle solgt, og de bliver klar til indflytning den 1. oktober. Køberne er alle nogle, der har haft større huse i Grindsted, men som nu kunne tænke sig noget mindre, fortæller Jan Egebæk.

Ingen af de kommende boliger på grunden, hvor genbrugsbutikken lå i mange år, er solgt eller reserverede, men Jan Egebæk fortæller, at der er interesserede, der er skrevet op.

Det er i øvrigt Jan Egebæks plan, at han fremover vil gøre mere i rækkehuse og dobbelthuse fremfor parcelhuse.

- Det har været en stor succes at bygge rækkehuse og dobbelthuse, som er blevet hurtigt solgt. Jeg vil gerne følge den succes op. Jeg vil dog stadig lave lidt erhvervsbyggeri også, siger Jan Egebæk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce