Annonce
Fredericia

Lukket strandcafé sælger ud: Kurator i gang

Badegæster på Østerstrand i Fredericia må kigge langt efter egentlig mad at købe. Café Østerstrand er gået konkurs. En vogn sælger dog midlertidigt is og drikkevarer. Imens sørger en kurator for at realisere værdierne. Det vil sige møbler, maskiner og hvidevarer. Der er tale om et advokatfirma i Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Advokat udpeget til at bestyre konkursbo på Østerstrand. Inventar og køkkenmaskiner søges solgt. Proces kan tage nogle uger.

Fredericia: I løbet af de kommende uger skal en kurator i konkursboet efter Café Østerstrand realisere værdierne i den lukkede kiosk og madstedet.

Det oplyser partner og advokat, Henrik Hoeck, Focus Advokater Odense:

- Nu vurderer vi aktiverne, prissætter dem og forsøger at sælge dem.

Aktiver er sådan noget som møblement i strandcaféen, køkkenmaskiner og hårde hvidevarer. Bygningerne er derimod kommunale. I regnskabet for 2018 er de såkaldte materielle anlægsaktiver prissat til cirka 112.000 kroner. Café Østerstrand ApS endte med et minus på 238.174 kroner i 2018.

Annonce
Nu vurderer vi aktiverne, prissætter dem og forsøger at sælge dem.

Kurator og advokat, Henrik Hoeck, Odense

Hvem trak i bremsen?

Stefan Kabel havde indtil forleden forpagtet stedet, men dårlig økonomi tvang Café Østerstrand i knæ.

En kreditor begærede forretningen konkurs. Det skete efter et møde i skifteretten i Kolding med de, der har penge til gode. Konkursen blev begæret af en offentlig myndighed, fortæller Henrik Hoeck. Han vil ikke sige hvilken, men afviser, at det er Fredericia Kommune, som Stefan Kabel løbende har skullet betale en forpagtningsafgift til. Kuratoren vil ikke be- eller afkræfte, om det var Skat, der trak i bremsen. Men en bank eller vareleverandør var det altså ikke.

Stefan Kabel selv har understreget, at han er helt ude. Der bliver ikke tale om en rekonstruktion af Café Østerstrand. Samme melding lyder fra advokaten. Henrik Hoeck oplyser, at forpagteren ikke er erklæret personlig konkurs. Det er anpartsselskabet bag caféen, der gået ned.

Hvad er der tilbage?

Når boet er gjort op, uddeles de penge, der måtte være tilbage, til kreditorerne. Efter samme procentsats. Så de, der har mest til gode, får også mest i kroner og ører.

August måned ud har Fredericia Kommune indgået aftale med Urbania Streetfood i Gothersgade om, at de sørger for salg af is og drikke fra en vogn ved Café Østerstrand.

Imens ser kommunens jurister på en mere langsigtet løsning for bygningerne og cafédriften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce