Annonce
Ikast-Brande

Lykken tilsmilede ikke alle de små partier og lister

Bruno Ostenfeldt Jensen fra Nye Borgerlige fik stemmer nok til en plads i byrådet. Foto: Peter Hald
Nye Borgerlige fik valgt Bruno Ostenfeldt Jensen ind. Kristendemokraternes stemmetal rakte ikke til en plads, og SF og Enhedslisten kom ikke i nærheden af byrådet.

Ikast/Brande: Både Nye Borgerlige og Kristendemokraterne førte en aktiv valgkamp i Ikast-Brande Kommune, men af de to partier var det Nye Borgerlige, der trak det længste strå.

Nye Borgerlige fik valgt Bruno Ostenfeldt Jensen ind i byrådet - han landede på en 22. plads ud af de 23 pladser i byrådet og fik 196 personlige stemmer.

Partiets anden kandidat Tommy Høgh Vestergaard blev ikke valgt ind, men fik dog 184 personlige stemmer.

Annonce

Nye Borgerlige fik 3,5 procent af stemmerne i kommunen, mens Kristendemokraterne måtte nøjes med 2,7 procent, selv om de stillede med hele otte kandidater.

Stemningen hos Kristendemokraterne dalede, da det stod klart, at partiet ikke fik folk i byrådet denne gang. Jens Erik Skals (i stribet skjorte til højre i billedet) var ellers tæt på med 222 personlige stemmer. Foto: Peter Hald

Nummer ét på Kristendemokraternes liste, Jens Erik Skals, fik ellers et godt personligt valg med 222 personlige stemmer.

Nummer to på KD's liste, Finn Vestergaard fik 132 stemmer, men det rakte ikke, og resten af kandidaterne måtte nøjes med to- og etcifrede stemmetal.

Fokus på de små byer

Nye Borgerliges Bruno Ostenfeldt Jensen, der kommer fra Ejstrupholm, var selv lidt overrasket over resultatet:

- Jeg havde ikke troet, at jeg ville få så mange stemmer. Men jeg havde i valgkampen talt meget om, at de små byer i kommunen har været forsømt i en lang periode, og det har måske haft betydning, sagde han.


Trafiksikkerheden i Klovborg er noget af det, vi skal have kigget på .

Bruno Ostenfeldt Jensen


Bruno Ostenfeldt Jensen konstaterer, at hele det område, man betegner som "gamle Nørre Snede kommune" ikke har fået ret mange kandidater ind i byrådet, så han vil interessere sig for byerne i området. Blandt andet følger han med i Klovborgs debatter om trafiksikkerhed.

- Trafiksikkerheden i Klovborg er noget af det, vi skal have kigget på , siger han.

Annonce

Langt nede

Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten se i øjnene, at Ikast-Brande Kommune så langtfra er en "rød" kommune.

SF fik kun 0,6 procent af stemmerne, mens Enhedslisten var helt nede på 0,2 procent, så de havde ingen mulighed for at komme i byrådet.

Også Frihedslisten, der opstillede for første gang, var helt nederst på skalaen med kun 0,2 procent af stemmerne. Denne liste havde to kandidater, Kirsten Merrild og Elisabeth Victoria Muhlig, og de opnåede henholdsvis 21 og 20 personlige stemmer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Ikast-Brande

Grøn revolution: "Vilde" rundkørsler, frodige mikro-skove og byttecentraler spirer frem

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Skoleelever hjemsendes fra og med 15. december

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Annonce