Annonce
Billund

Lynge og hans veteranbiler er med i ny dansk film om Flemming Bamse Jørgensen: - Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure

Det er blandt andet denne Mercedes 220 fra 1972, Lynge Søndergaard-Jørgensen skal have med til Aarhus. Bilen er stadig til salg, men som kommende ejer skal man vente til efter optagelserne, inden den kan afhentes. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Lynge Søndergaard-Jørgensen bidrager med både sig selv og sine biler i ny dansk spillefilm om den folkekære musiker Flemming Bamse Jørgensen.

Vandel: I januar 2023 får en film om Flemming Bamse Jørgensens liv premiere med navne som Anders W. Berthelsen, Lars Ranthe og Johannes Nymark på rollelisten.

Kigger man som seer rigtig godt efter, vil der muligvis også være en lokalkending at spotte i baggrunden. Den tidligere ejer af Lynges Auto i Billund og nu selvstændig ejer af De gamles hjem, Lynge Søndergaard-Jørgensen, skal være statist i den kommende danske film.

- Jeg vidste først for nylig, at filmen handler om Flemming Bamse Jørgensen. Indtil da vidste jeg kun, den ville handle om kendte danskere i Aarhus, og selvom min kone og jeg gættede flere gange, havde vi aldrig gættet på Bamse, siger Lynge Søndergaard-Jørgensen.

Annonce

I første omgang var det dog ikke Lynge, som filmselskabet Nimbus Film var interesseret i, men derimod hans veteranbiler. Filmselskabet søgte biler fra 60'erne og 70'erne, og efter at have sendt et par billeder af sted, vendte Nimbus Film tilbage. De var interesseret i fire biler og en longjohn-cykel.

Derfor skal Lynge Søndergaard-Jørgensen nu i tre dage hen over efteråret til Aarhus med de udvalgte biler. Det er også det eneste, han på nuværende tidspunkt ved.

- Jeg ved ikke, om bilerne skal køre eller stå stille i gadebilledet, fortæller han.

Ingen moderne frisure

Når nu bilerne alligevel skulle til Aarhus, blev Lynge også tilbudt at være statist i den kommende film, hvilket han takkede ja til.

- Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure, siger han og ler, mens han peger på sin tidløse frisure.

Det er ikke første gang, Lynge Søndergaard-Jørgensen skal stå foran et kamera. Han har blandt medvirket i et auktionsprogram på DR1, da han arrangerede en auktion for veteranbiler i Billund.

Filmen om Flemming Bamse Jørgensen bliver den første spillefim, veteranbilsentusiasten skal deltage i.

Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure

Lynge Søndergaard-Jørgensen

Lynge Søndergaard-Jørgensen solgte pr. 1. september sit værksted i Billund til Christian Mikkelsen og arbejder i dag på fuldtid i sit værksted ved privaten i Vandel. En beslutning, han ikke har fortrudt.

- Jeg nyder friheden. Det ville for eksempel ikke have være muligt at deltage i filmen med et værksted i Billund, siger Lynge.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Alarm 112

Brugte stige til indbrud: Tyvene kom ind gennem vinduer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce