Annonce
Vejle

Lyntesterne finder flest smittede i Vejle: Derfor er de også glade for at pode til langt ind i foråret

Brian Rosenberg er direktør for virksomheden Carelink, der åbnede centret i Nørremark Center i midten af december. Arkivfoto: Jens Thaysen
Carelink vandt over blandt andre Falck. Derfor fortsætter virksomheden med at pode vejlenserne. Aftalen løber minimum frem til udgangen af april og kan forlænges.
Annonce

Nørremarken: Carelink har fem testcentre rundt i landet, men det er i Vejle, virksomhedens testpersonale finder flest smittede.

Sådan har det været, siden centret i Vejle åbnede i midten af december.

Det fortæller Brian Rosenberg, som er direktør i virksomheden, der før pandemien udelukkende var et vikarbureau inden for sundhedssektoren.

De øvrige fire testcentre ligger i Aarhus, Nyborg, Randers og Svendborg.

- Vi finder langt de fleste smittede i Vejle. Centret har en positivprocent, der ligger cirka en halv procentpoint over de andre, forklarer han.

Derfor er han også begejstret for, at centret får lov til at fortsætte i Vejle. Sammen med fire andre aktører, heriblandt Falck, gav virksomheden i efteråret håndslag på at tilbyde lyntest til op imod 100.000 danskerne om dagen frem til udgangen af januar.

Annonce

Mulig ny placering

En ny aftale med staten har i mellemtiden været i udbud, hvilken Carelink og SOS International vandt. Det betyder, at Carelink fortsætter med at være i Vejle som minimum indtil udgangen af april. Herefter har Region Syddanmark mulighed for at forlænge aftalen.

- Jeg er glad for, at vi har vundet og får lov at blive. I og med, at vi finder langt de fleste smittede i Vejle, er jeg glad for, at vi bliver her. Målet er jo at finde flest muligt, så vi kan få inddæmmet smitten, siger Brian Rosenberg.


Erfaringen siger os, at smitten generelt er mest udbredt i tæt befolkede områder. Desuden kan der være en sproglig barriere for nogle af beboerne i området. Alle myndighedernes skiftende retningslinjer kan være svære at tyde. Det synes endda vi, der arbejder med dem hver dag.

Brian Rosenberg, direktør


I øvrigt påpeger han, at samme center også er det bedst besøgte af de fem. Mellem 400-500 vejlensere bliver hver dag podet i næsen på adressen - flere dage omkring jul var centret oppe på 1000 besøgende.

Centret åbnede i midten af december i Nørremark Center. Det er endnu uvist, om det også fremover skal være placeret her eller et andet sted i byen.

- Vi har lejet lokalerne midlertidigt, så det vil vise sig, hvordan det ser ud med aftalen fremadrettet. Det ved jeg nok først om en uges tid, fortæller direktøren.

Annonce

Svære retningslinjer

Han ved i øvrigt ikke, hvorfor han og kollegaerne finder flest smittede i Vejle, men han peger på beliggenheden på Nørremarken som en mulighed. Langt de fleste beboere i det almennyttige byggeri er af anden etnisk herkomst.

- Erfaringen siger os, at smitten generelt er mest udbredt i tæt befolkede områder. Desuden kan der være en sproglig barriere for nogle af beboerne i området. Alle myndighedernes skiftende retningslinjer kan være svære at tyde. Det synes endda vi, der arbejder med dem hver dag, påpeger Brian Rosenberg.

Smittetallet i Vejle Kommune - også kaldet incidenstallet - ligger lige nu på 83,9, hvilket er meget lavt i forhold til de seneste måneder, men fortsat højt i forhold til den satte bekymringsgrænse på 20. Før jul var det oppe på over 300.

Tallet fortæller, hvor mange er nysmittede pr. 100.000 borgere i løbet af en uge.

Det betød, at 97 vejlensere den seneste uge, fra onsdag til onsdag, fik en positiv test retur efter podning. 9224 borgere blev testet i alt. Dermed var 1,05 procent positive. Det tal lå i december på over 3.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce