Annonce
Børkop

Lystbådelivet har fået et boost: Havnen er Brejning er kold men sæsonen ser meget varm ud

Bådeklubben har fået taget dette smukke foto fra en drone over hacvnen. Billedet er taget for cirka en uge siden. Privatfoto: Torben Utoft Petersen
Selvom sæsonen endnu er, i bogstaveligste forstand lagt på is, oplever Brejning Lystbådehavn den største søgning nogensinde.
Annonce

Brejning: Lystbådehavnen i Brejning ligger stille hen, og selvom isen er ved at forlade fjordens vand, er det stadig en kold tid, vi lever i.

Men havnen kan se frem til en varm sommer. Om det bliver sådan vejrmæssigt set, det ved kun vejrguderne, men hvad angår en havn, der er fyldt op med både, ja der ser det mere varmt ud end nogensinde før.

- Vi har allerede fuldt belagt for sæsonen forude, og der er venteliste på at få en plads i havnen. Det har vi ikke prøvet før, siger Christian Gaardestrup, der er formand for havnens bestyrelse.

Der er stadig is på vandet i Brejning Lystbådehavn. Men til sommer vil her været helt fyldt op af både. Foto: Jørgen Flindt

Allerede sidste år kunne havnen mærke en markant stigning i antal både, der kom til havnen på sydsiden af fjorden.

Og i år tyder alt på, at det bliver en jubelsæson, hvad angår lystbåde, der besøger havnen. Eller ligger der fast.

Christian Gaardestrup, der er formand for havnens bestyrelse, er ikke i tvivl om, hvad der ligger til grund. Coronaen ændrer på vanerne, og mange har købt en båd og taget sejlerbevis for at kunne sejle rundt i Danmark.

- Det giver et boost på den korte bane, men vi håber da på, at det også smitter af på den lange bane. Der er en del unge og børnefamilier, som nu kaster sig over de glæder, det giver at sejle rundt i egen båd, og vi håber, at den glæde holder ved hele livet, siger han.


Det giver et boost på den korte bane, men vi håber da på, at det også smitter af på den lange bane.

Christian Gaardestrup, formand for havnen i Brejning


Hos Bådklubben BBK kan formand Jette Dalegaard også mærke det boost, som sejlerlivet har fået.

- Det er ganske vist en tendens, der startede allerede før coronaen, men vi kunne mærke sidste år, hvordan den tendens bare blev kraftigt forøget. Der var rigtige mange nye ansigter på havnen, som vi skulle lære at kende. Også vores sejlerskoler var et tilløbsstykke, og det forventer vi også, det bliver igen i år, siger hun.

Annonce

Dæmper aktiviteterne

Men lige nu er der ingen både, der sejler nogle steder. I havnen ligger der ganske vist enkelte både, men de er stadigvæk omkranset af is, og langt de fleste både ligger på land.

- Coronaen har lagt en dæmper på de aktiviteter, der trods alt stadig finder sted i løbet af en vinter. For eksempel kan vi ikke mødes til bestyrelsesmøder og den slags. Men klargøringssæsonen er ikke gået i gang endnu, så på den måde betyder nedlukningen indtil videre trods alt ikke det store, forklarer Christian Gaardestrup.

Dog er der et bestemt sted, hvor nedlukningen mærkes tydeligt.

- Dem, det virkeligt betyder meget for, er vores fantastiske onsdagshold, der består af knap 30 seniorer, der mødes hver onsdag og nyder socialt samvær alt, mens de reparerer og sætter ting i stand her i havnen. De savner meget at kunne mødes igen. Vi håber selvfølgelig, som alle andre, at landet snart åbner mere op igen, siger Christian Gaardestrup.

Annonce

Snart klargøring

Klargøringsæsonen begynder så småt i marts, hvor bådene begynder at gøres klar, så de kan komme i vandet ved påsketid.

- Vi glæder os alle til at komme i vandet igen, og så tror jeg roligt, jeg kan sige, at vi alle håber, at det i år ikke på samme måde bliver så stramt med de sociale aktiviteter. Det var hårdt sidste år, og vi håber, tingene løsner sig, så vi kan mødes og være sociale på havnen. Den har en fantastisk tiltrækningskraft, som trækker folk til fra nær og fjern, siger Jette Dalegaard fra Bådklubben BBK.

Lidt om havnen

Brejning Båd klub så dagens lys i 1972, da man fik lov til at bygge en lille bro ved stranden, hvor man kunne fortøjre nogle både.

Siden blev der bygget en rigtig havn, der fungerer som en privat havn.

Nu til dags består havnen af Foreningen Brejning Lystbådehavn med, der har det formål at bygge og drive en havn . Bådklubben BBK - Brejning Lystbåd Klub lejer sig ind i foreningens lokaler på havnen.

Krabberne må vente med at tage på løbetur henad planken. Foto: Jørgen Flindt
Bådene, i hvert fald de fleste, ligger på land ved Brejning Lystbådehavn. De skal snart gøres klar, så de kan komme i vandet ved påsketid. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce