Annonce
Debat

Må politikere ikke ændre mening om vindmøller?

Læserbrev: Jeg ved, at det er 3,2 MW-møller, der er bestilt, og ikke de mindre møller, der er beskrevet og lavet støjberegninger på i vvm-redegørelsen. Jeg ved, at mølletypen var bestemt inden borgermødet i Thyregod og Brande, selv om kommunen påstod noget andet.

Jeg ved også, at mølleopsætteren selv kan uddele kompensation til naboerne. Og at der er stor forskel på, hvad der gives. Nogle får 150.000 kr. med en afstand på ca. 700 meter til møllerne. Nogle får 100.000, selv om de bor mere end 1000 meter væk. Nogle er tilbudt 50.000 kr. med en afstand på kun 600 meter til møllerne, og mange får ingenting!

Jeg ved også, at møllerne ikke kommer til at producere strøm det første år. Transformatorstationen, der skal aftage strømmen, kan ikke klare belastningen. Det vil tage et år, inden der er bestilt en ny transformator.

Men kan møllevingerne dreje bare én runde inden 20. februar 2018, så kan projektmager få del i det enorme statstilskud. Det gør ikke noget, at de så kommer til at stå stille efterfølgende. Det er derfor måske heller ikke så mærkeligt, at vi ikke kan få lov til at se et regnskab for projektet.

Jeg ved også, at smiley-kortet findes, men at det på ingen måde er retvisende. På trods af dette er kortet brugt til at overbevise byrådet om, at der er opbakning til projektet. Projektmager har ikke været rundt og snakke med alle de folk, han har "oversat til glade smileys" på kortet!

Jeg har været med til flere møder med politikerene. Jeg er taknemlig for, at så mange har taget sig tiden til at komme ud og tage en snak med os.

Desværre er jeg blevet bekræftet i, at de kære politikere ikke har en chance for at danne sig et retvisende indtryk af projektet, da de kun bliver præsenteret for det af projektmageren.

Mange har udtrykt forståelse for vores situation og frustration over ikke at kunne gøre noget ved projektet nu, fordi de er "nødt" til at stemme for projektet, fordi det gjorde de eller deres parti allerede, inden det kom i høring, og så kan/må man ikke ændre mening!

Hvad er så ideen med hele høringsforløbet, hvis man som politiker ikke må ændre mening efterhånden, som man bliver klogere på et projekt?

Jeg ved også, at det har været svært at få aktindsigt i sagen. Dette giver mig en grim mistanke om, at der er noget, som ikke er helt, som det bør være. Hvorfor spiller kommunen ikke med åbne kort?

Jeg er på ingen måde imod grøn energi. Men der skal være fornuft i det, man gør. I dette tilfælde pilles fire velfungerende vindmøller ned for at gøre plads til 10 større møller. De gamle møller må lade livet, da de nu er blevet så gamle, at de ikke "henter" tilskudskroner mere.

Kører de nye møller ikke inden den 20. februar, mister man måske statstilskuddet. Staten har nemlig allerede opfyldt 2020-målet. Så dette handler ikke om grøn energi - det handler kun om tilskudskroner.

Lidt klogere er jeg desværre blevet...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce