Annonce
Debat

Målrettet indsats skal forhindre drab på bosteder

Susan Gyldenkilde. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Ingen skal miste livet ved at gå på arbejde. Siden 2012 er seks medarbejdere blevet dræbt af beboere på de socialpsykiatriske bosteder, hvor de dræbte passede deres arbejde. Senest i december hvor en ung østjysk mand mistede livet på et bosted på Sjælland.

Hver enkelt sag er uendelig tragisk og dybt rystende. Det er fuldstændig uacceptabelt, at mennesker mister livet på deres arbejdsplads, og det kræver handling.

Derfor målretter regeringen nu Socialstyrelsens indsatsteam. Teamet skal hurtigere og mere fokuseret hjælpe de bosteder, der har de største udfordringer, så vi forebygger vold.

Indsatsteamet målrettes de steder, hvor Arbejdstilsynet eller Socialtilsynet har givet påbud begrundet i problemer med arbejdsmiljøet eller arbejdstilrettelæggelsen. Det er helt afgørende, at der er sikre og trygge rammer for både beboere og medarbejdere.

Vi ved at der er gode tilbud i Horsens, og arbejdet med en stærk indsats er betydningsfuldt. Vi ved også, at vi ikke er i mål endnu, men vi har taget det første af flere vigtige skridt.


Ingen skal være ængstelige og utrygge ved at gå på arbejde i Danmark, og ingen skal miste livet, mens de passer deres arbejde.

Susan Gyldenkilde og Camilla Fabricius


Ingen skal være ængstelige og utrygge ved at gå på arbejde i Danmark, og ingen skal miste livet, mens de passer deres arbejde.

Camilla Fabricius. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Debat

Grønne poser og stor grund

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce