Annonce
Billund

Månedens bøger på Billund Bibliotekerne

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse har valgt tre nye bøger som månedens bøger. Arkivfoto: Jørn Deleuran
I juli har på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre nye bøger klar som månedens bøger.
Annonce
Annonce

Den italienske mester af Tom Rachman

Den verdensberømte kunstner Bear Bavinsky er charmerende og fører sig frem i verden med store armbevægelser. Men bogen her handler ikke om Bear, den handler om hans søn Charles ”Pinch” Bavinsky, der synes dømt til at leve i sin fars skygge. Indtil han ved et tilfælde finder på en vanvittig plan, der vil forandre kunsthistorien for altid.

Tom Rachman har skrevet et lille mesterværk af en roman, der har kunsten og familien i centrum. For hvilken effekt har det på en familie, på en søn, når en far er kunstner med stort K? Netop dette udforsker Rachman, for kunsten er godt nok i fokus, men det er i særdeleshed relationen mellem far og søn, der er omdrejningspunktet i denne roman.

Annonce

Angst og engle af Hans Trier

For præcis hundrede år siden rasede den såkaldte spanske syge i flere omgange. Den alvorlige influenzasygdom gik hårdest ud over yngre mennesker, fordi de ældre generationer havde haft lignende virus.

Denne gribende og interessante bog fortæller især om den menneskelige side af epidemien. Næsten ingen familier i Danmark gik helt fri, og mange trådte til for at hjælpe, også selvom de hverken var læger eller sygeplejersker. Det var selvfølgelig med stor risiko for selv at blive smittet, og det er dem, som titlens ”engle” henviser til.

Ud over selve epidemien i 1918-20 blev mange ramt af svækkelse og eftervirkninger langt hen i livet. Alt dette viser bogen med historier om konkrete personer – både blandt de sygdomsramte og de som hjalp.

Annonce

Mig og min fe-mor af Sophie Kinsella

Pigen Ellen træner til at blive en ægte fe ligesom sin mor. Det er en hemmelighed, for det er vigtigt, at der ikke er nogen, der finder ud af, at Ellens mor er en fe. Men Ellens mor er ikke nogen særlig god fe, og det ender tit i nogle sjove katastrofer, som Ellen skal redde hende ud af.

Mig om min fe-mor er er en lille tyk bog, men der er ikke meget tekst på siderne. Den er let-læst og kan læses fra ca. 2. klasse.

Sophie Kinsella er mest kendt for sin shopaholic serie til voksne, og dette er hendes første børnebog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce