Annonce
Egtved

Måske banker de på din dør på søndag

Søndag 9. september vil man sikkert i mange hjem ved Egtved, Gravens, Ågård, Øster Starup og Bredsten, opleve, at der bliver banket på døren. Og de mennesker der står derude, vil med en indsamlingsbøsse fra Scleroseforeningen i hånden og et håb i baglommen, høre om borgerne har lyst til at spytte lidt i kassen.

Lokalt: I Danmark lever i dag 16.000 mennesker med sclerose, og faktisk konstateres der gennemsnitligt to nye tilfælde af denne sygdom hver eneste dag. Dette er en alvorlig udvikling, som Scleroseforeningen kæmper hårdt for at stoppe. Derfor har foreningen arrangeret denne indsamling søndag 9. september under overskriften, Venner og familie mod sclerose. Her vil de, som har sclerosen inde på livet enten som pårørende, kolleger eller venner, banke på dørene i Region Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark. Og netop her i Region Syddanmark, ikke mindst ved 6040-Egtved og 7182-Bredsten.

Annonce

En kronisk sygdom der rammer mange

Sclerose er en kronisk sygdom, hvor immunforsvaret går til angreb på nervecellerne i centralnervesystemet. Sygdommen kan endnu ikke helbredes, og for de fleste forværres den år for år. Hver dag når forskerne dog længere i deres søgen på behandling og helbredelse.

Symptomerne på sclerose dukker for de fleste op i 20-40-årsalderen, og to ud af tre er kvinder. Også børn kan rammes af sygdommen.

Hvert år rammes 600-700 danskere af sclerose. Når en person rammes af sygdommen, bliver ægtefælle, børn, forældre og venner også ramt.

- Faktisk er vi ret mange, der i vores del af landet er ramt af sclerose, og især her omkring, hvor vi bor, lyder det fra Lone Lind, der er bosiddende i Gravens. Hun blev selv diagnosticeret med sclerose for tre år siden som 43-årig.

- Hver indsamler får i gennemsnit 1000 kroner med hjem i indsamlingsbøtten, så hver eneste indsamler gør en forskel for, hvor mange penge der kan gives videre til forskning, oplyser Scleroseforeningens direktør Klaus Høm i en pressemeddelelse. Foreningen oplyser også, at hver krone fra indsamlingen 9. september går til forskning i behandling og helbredelse af sygdommen.

Ønsker man mere information omkring, hvordan man kan melde sig som indsamler 9. september, kan man blive meget klogere via sammenmodsclerose.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce