Annonce
Vejle

Mænd er i undertal, når der testes: 'Tøm traileren - og få en pind i næsen'

Mændene er i undertal, når man ser på test-statistikken. Vejle Kommune håber, det ændrer sig, når testholdet rykker ind på genbrugspladsen i Vejle. Arkivfoto: Jim Hoff
Flere mænd skal testet for coronavirus. Det mener Vejle Kommune, der derfor i de kommende dage står klar med podepinde på genbrugspladsen.

Vejle: Færre mænd end kvinder lader sig pode for coronavirus i Vejle Kommune. Sådan har det generelle billede set ud i månedsvis.

Det forsøger kommunen nu i de kommende dage at lave om på.

Det testpersonale, der til daglig tester eksempelvis lærerne ude på skolerne, er nemlig ikke sendt hjem på påskeferie. I stedet er de mandag, tirsdag og onsdag taget ud til genbrugspladsen for enden af Vestre Engvej.

Her håber man på at kunne fange de mandfolk, der måske alligevel bruger påskedagene på at rydde ud på loftet og i kælderen.

- Jeg tror ikke altid, at mænd er så gode til at få det her med testningen planlagt. Det skal derfor gerne være så nemt som overhovedet muligt og helst lige på deres vej, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

"Rammer ikke mig"

Han kender det lidt fra sig selv i en travl hverdag.

- Jeg bliver testet i kommunen og på alle de teststeder, jeg ellers kommer forbi i hverdagen. Så det er nemt for mig. Men sådan er det ikke for alle, og det er dem, vi prøver at ramme nu, når de alligevel er der. Jeg kan ikke tale på alle mænds vegne, men jeg er trods alt selv en af dem. Jeg kan også godt have den tanke: Aargh, det her rammer ikke mig.


Når bjerget ikke vil komme til Muhammed, så må Muhammed komme til bjerget. Er det ikke det, man siger?

Diana Krogstrup, sundhedschef


Men det kan det som bekendt og ifølge statistikken jo sagtens.

Det oplyser sundhedschef i Vejle Kommune Diana Krogstrup.

- Vi kan jo for eksempel se, at flere mænd end kvinder er indlagt på vores sygehuse. Sådan cirka 10 procent. Så vi skal altså helst have mændene testet - og når bjerget ikke vil komme til Muhammed, så må Muhammed komme til bjerget. Er det ikke det, man siger?

Annonce

Bjerget til Muhammed

- Det generelle billede i Vejle Kommune er, at cirka 20 procent færre mænd end kvinder lader sig teste. Vi håber, at vi i hvert fald i den kommende uge kan rykke bare lidt ved det billede, siger Diana Krogstrup.

Det betyder, at når 10 kvinder lader sig teste, så gælder det samme kun for otte mænd.

Testpersonalet står klar på genbrugspladsen i åbningstiden. Der er tale om den såkaldte hurtigtest. Man bliver derfor podet i næsen og får svar inden for et kvarter. Man skal ikke bestille tid, men blot møde op.

Jens Ejner Christensen møder selv op mandag for at blive testet blandt trailerlæssene.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce