Annonce
Trekantområdet

Mænd idømt fængsel: Stjal designervarer for mere end 100.000 kroner fra Comwell Kongebrogaarden

Retten i Odense har valgt at straffe to mænd, der i maj begik indbrud på Comwell Kongebrogaarden i Middelfart, med fængsel. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredag valgte retten i Odense at tildele to mænd fem og seks måneders fængsel for at have begået indbrud på Comwell Kongebrogaarden i Middelfart. En tredje blev dømt for at have taget imod nogle af tyvekosterne.

Middelfart: To mænd blev fredag ved retten i Odense idømt henholdsvis fem og seks måneders fængsel for et indbrud på Comwell Kongebrogaarden i Middelfart 2 maj. Her slæbte de hen over natten designermøbler og -varer for et trecifret beløb med sig ud fra hotellet.

Indbruddet fandt sted fra omkring klokken et til klokken otte om morgenen. Ifølge anklageskriftet skulle mændene være sluppet afsted med 22 Wegner-y-stole, to Børge Mogensen-stole, syv PH-lamper, seks Fritz Hansen-7'er-stole, fire Kay Bojesen heste, et Sonos-anlæg og flere flasker vin og champagne.

De blev samtidig dømt for at have brugt en stjålet påhængsvogn i forbindelse med indbruddet, ligesom den ene blev erklæret skyldig i at være i besiddelse af 20 gram amfetamin.

En tredje mand var derudover tiltalt for at have hjulpet med transporten af tyvekosterne, men blev alene dømt for at have aftaget nogle af dem selv - ifølge anklageskriftet til en værdi af mere end 16.000 kroner.

Han fik også seks måneders fængsel, fordi han tidligere har begået lignende kriminalitet.

Det fortæller anklager ved Fyns Politi Maria Tripsen.

Mændene var tiltalt for indbrud af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens paragraf 286. Retten vurderede dog ikke, at det var et sådant, der var tale om.

Annonce

Var ikke planlagt

Det skyldtes ifølge Maria Tripsen, at der ikke var enighed om, hvor mange penge mændene havde stjålet for, og at retten ikke mente, at indbruddet var planlagt i særlig grad.

- Der var rejst tiltale for, at det stjålne udgjorde en værdi af 230.000 kroner, og der var retten ikke enig i værdiansættelsen, så den røg ned i 110.000 kroner, forklarer Maria Tripsen, der derfor også havde påstået en højere straf, end mændene fik.

Hun har endnu ikke taget stilling til, om hun ønsker, at dommen skal ankes.

- Jeg vil ikke sige på nuværende tidspunkt, at jeg er uenig. Nu vil jeg lige afvente dommen og læse den, og så vil jeg overveje, om den skal indstilles til anke. Det er statadvokaten, der gør det, siger hun.

De tre mænd har siddet varetægtsfængslet frem mod retsmødet, men er nu blevet løsladt.

- Anklagemyndigheden foreslog fortsat varetægtsfængsling, men det var retten ikke enig i, fortæller Maria Tripsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved For abonnenter

Midlertidig lukning af populær vandresti vækker både ærgrelse og forståelse: - Jeg har helt droppet at gå 'populære' ruter

Annonce