x
Annonce
Billund

Mænds mødesteder mangler et sted at mødes

"Mænds mødesteder" kører rigtig godt, men de mangler plads. I denne uge var de store smil dog fremme, da Nordea kom forbi med lagkage og en check på 10.000 kroner. Foto: Johan Gadegaard

Mænds mødesteder kan ikke udvikle sig, før mændene finder et egnet sted. Billund Kommune, der selv satte projektet med mandegruppen i gang, vil ikke hjælpe.

Grindsted: Mænds mødesteder, foreningen for mænds sundhed, er ved at vokse ud af sine rammer. Og Billund Kommune har ikke kunnet stille egnede lokaler til rådighed for de efterhånden 30 mænd. Derfor holder de lige nu til i en nedlagt tegnestue, hvor de godt kan drikke kaffe og spille kort og billard, men ikke ret meget mere.

Formand Poul Kjær undrer sig over, at initiativet ikke har større kommunal bevågenhed, da kommunen selv var fødselshjælper til projektet, der udspringer af Selskab for mænds sundhed.

- Vi er den eneste kommune i landet, hvor Mænds mødesteder ikke har deres eget sted. Jeg forstår ikke, at Billund Kommune, der har så mange penge, ikke følger op på det her, som de selv var med til at sætte i gang, siger han.

Annonce

Mænds Mødesteder

Mandegruppen Mænds mødesteder i Billund Kommune blev etableret i 2015 og holdt i begyndelsen til i et lokale bag Flügger. Tidligere i år flyttede mændene til en nedlagt tegnestue ved en privat villa i Grindsted, men her er slet ikke plads nok til alt det, som mændene gerne vil have gang i.Mænds mødesteder i Stevns har et helt hus.

I Esbjerg holder mødestedet til på Skovbo-Centret.

Mænds Mødesteder er startet af Forum for Mænds Sundhed og findes mange steder i Danmark.

Det er inspireret af det australske koncept Men's Shed.

"Mænds mødesteder" kører rigtig godt, men mangler plads. Der er lige plads til billardbordet i den tidligere tegnestue, de har fået lov at låne. Et ekstra bord til kortspil kan lige klemmes ind, men mændene har lyst til at lave andre ting også. De gider ikke bare sidde og drikke kaffe og snakke. Foto: Johan Gadegaard

Brug kommunens

Ruth Lauridsen (V), formand for social- og sundhedsudvalget, forstår godt mændenes undren, men henviser til de lokaler, Billund Kommune råder over.

- Jeg mener, de er blevet tilbudt flere kommunale lokaler. Dem stiller vi til rådighed for alle ganske gratis. Vi kan ikke tilbyde alle foreninger deres eget lokale, siger hun.

Det her er noget, kommunen selv har sat i gang, og de gør netop det, I gerne vil have i forhold til at forebygge ensomhed og dermed fremme mænds sundhed. Hvorfor følger I det ikke op så?

- Jeg kan godt forstå dem, men jeg har ikke mandat til at sige, at mændene kan få et lokale for sig selv. Der er ikke politisk vilje til, at de skal være andre steder end i nogle af de kommunale lokaler, siger Ruth Lauridsen.

"Mænds mødesteder" har lånt en tidligere tegnestue, og her sidder de skulder ved skulder. De ville gerne have deres eget sted. Billund Kommune vil ikke hjælpe. Måske er der nogen derude, der har et stort lokale, som de ikke bruger. Mændene giver gerne en hånd med at sætte i stand. Foto: Johan Gadegaard

Vi kan sætte i stand

I den tidligere tegnestue i Grindsted har Mænds mødesteder fået plads til et billardbord, som mændene har kunnet købe med støtte fra paragraf 18-midler. Et ekstra bord må hentes ind, så nogle kan spille kort eller i godt vejr stigegolf udenfor.

- Folk siger det ikke længere videre til deres venner, for så bliver vi lige pludselig for mange. Det er en skam, mener formand Poul Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce