Annonce
Jelling

Mærkelig følelse: Her skulle Jacob Dinesen have åbnet den store scene i Jelling klokken 20 i aften

Lige her plejer den store scene i disse dage at være opstillet til Jelling Musikfestival. I stedet kan man nyde synet af en række containere, som indeholder diverse remedier til festivalens boder. Foto: Mette Mørk
Jelling Musikfestival skulle være startet i dag med fire dages musik, fællesskab og gode oplevelser i vente.
Annonce

Jelling: Klokken er 20. Der lyder en forventningsfuld sitren fra publikum. Forstærkerne tændes, og guitar, trommer og bas stemmer i. Jacob Dinesen med band er de første til at åbne den store scene på Jelling Musikfestival 2020.

De efterfølgende dage skal der være koncert med blandt andre Tom Jones, Duran Duran og Lukas Graham.

Eller nej. For sådan bliver det som bekendt ikke i år, da festivalen er aflyst på grund af coronakrisen.

Derfor er festivalpladsen i Jelling lige nu tom for mennesker. Og det er mærkeligt. Særligt for festivalleder Lars "Charlie" Mortensen, der har været med alle år på festivalen siden starten i 1989.

- Det er underligt at tænke på, at når man står og kigger ud på vejret, ville der klokken 12 have været nedtælling til, at vi åbnede portene og så ville tusindvis af mennesker løbe ind for at få sig en plads og gøre klar til i aften, siger Lars "Charlie" Mortensen

- Det er meget, meget mærkeligt, og det havde været helt ideelt at afholde festival. Der er da en lille klump i halsen, nu hvor solen skinner og det gode vejr ser ud til at fortsætte hele weekenden. Vi ville helt sikkert have løbet ind i et brag af en festival, for jeg synes, at vi havde et flot og bredt program, som publikum havde taget godt imod. Så det ville have været en totalt udsolgt festival, som ville have løbet af stablen, siger han.

Der er da en lille klump i halsen, nu hvor solen skinner, og det gode vejr ser ud til at fortsætte hele weekenden. Vi ville helt sikkert have løbet ind i et brag af en festival.

Lars "Charlie" Mortensen, leder af Jelling Musikfestival

Annonce

Festival i haverne

Som erstatning for aflysningen har Jelling Musikfestival lavet konceptet Hjemlig Musikfestival.

Her kan de folk, som planlægger at afholde private havefester, muligvis få glæde af små live-koncerter af enten Bamse Madsen Duo, Frederik Damkær eller Metropol, som giver udvalgte koncerter i løbet af lørdagen.

- Selv om vi laver lidt halløj i weekenden, tror jeg, at vi er alle er lidt matte og ikke kan undgå at have en tom fornemmelse. Når weekenden er forbi, visker vi 2020 ud og ser fremad mod en ny festival i 2021. Solen skinner som regel sidst i maj, og det gør den nok også i 2021, lyder det fra Lars "Charlie" Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce