Annonce
Debat

Mærkesag: Mere frihed og ro skal give folkeskolen bedre rammer

Patrick Hjortshøj. Pressefoto

Læserbrev: Det nye skoleår står og banker på døren, og efter et vildt skoleår med nedlukninger, restriktioner, ændrede retningslinjer og skemaer har givet udfordringer og krævet stor omstillingsparathed hos ledelse, personale, elever og forældre, så mener jeg, at tiden er inde til, at vi giver folkeskolen mere frihed og ro til at praktisere dens kerneopgave.

Derfor er der tre vigtige argumenter, der skal være med til at give skolerne mere frihed og ro på, så lærerne, pædagogerne, eleverne, forældrene og lederne i fællesskab kan skabe den gode skoledag for alle børn.

1. Et godt arbejdsmiljø for både børn og voksne.

Annonce

I Vejle Kommune har vi alt for høje klassekvotienter. Under den første nedlukning har vi hørt fra mange lærere og forældre rundt omkring i landet, hvilken positiv betydning det har haft med færre elever i klasserne. Det har betydet mere ro og mere overskud i klasserne. Derfor forslår SF et klasseloft på max. 24 elever.

2. Større frihed til selv at tilrettelægge skoledagen.

Folkeskolelovens paragraf 16 b giver mulighed at konvertere den understøttende undervisning til flere voksne i fagundervisningen. Derfor skal skolerne have større frihed til selv at kunne bestemme, om de vil konvertere et valgfrit antal timer til kortere dage med flere timer med to voksne, som giver mere tid til den enkelte elev.

3. Mere medbestemmelse.

For at få en god skoledag til at hænge sammen er det vigtigt, at der er tillid til skolernes personale, fordi det er dem, der ved bedst, hvordan elevernes dagligdag tilbydes optimalt både fagligt og socialt. Mål- og topstyring er ikke givende hverken for personalets eller elevernes motivation. Ejerskabet skal tilbage til skolen, så lærere, pædagoger, forældre og elever kan være med til at skabe den gode skole i deres lokalområde.


Vi skal styrke folkeskolerne i Vejle Kommune ved at forbedre de eksisterende rammer. Et politisk mod, der tør sætte folkeskolerne mere fri og ved at have tillid til skolernes og personalets faglighed.

Patrick Hjortshøj


Vi skal styrke folkeskolerne i Vejle Kommune ved at forbedre de eksisterende rammer. Et politisk mod, der tør sætte folkeskolerne mere fri og ved at have tillid til skolernes og personalets faglighed.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Debat

Den her podeparodi er overhovedet ikke sjov

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce