Annonce
Egtved

Mødefaciliteter, belysning og bypark: Flere lokale projekter fik penge fra Covid-19-pulje

Robert Jacobsens skulptur "La Pirouette" blev forleden flyttet fra torvet i Egtved og skal efter restaurering have ny placering foran Roberthus. Robert Jacobsens Venner havde ansøgt om penge til belysning af skulpturen - de penge valgte udvalgspolitikerne onsdag at bevilge. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati kunne onsdag dele penge ud til seks lokale projekter.
Annonce

Egtved-egnen: Mange idéer og projekter har stået på vågeblus meget af året på grund af corona-situationen. Men idévirksomheden og viljen til at udvikle de små lokalsamfund er bestemt ikke gået i stå.

Det kan udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati (ULN) i Vejle Kommune skrive under på. Udvalget besluttede i juni, at alle kunne søge op til 200.000 kroner uden krav om medfinansiering for atter at skubbe gang i hjulene efter den opbremsning, der kom i kølvandet på Covid-19-situationen.

Trods en meget kort deadline modtog udvalget i alt 26 ansøgninger, heraf ni fra Egtved-området. Et vigtigt krav ved puljemidlerne er, at de skal bruges inden årets udgang.

Annonce

De fik tilsagn om støtte

Ud af de ni projekter har seks fået tilsagn om støtte.

Robert Jacobsens Venner ansøgte om 26.200 kroner til belysning af skulpturen "La Pirouette", der for nylig blev flyttet fra torvet ved Vestergade og Kirkevej, og som efter renovering skal have placering ved Roberthus. ULN valgte at bevilge hele det ansøgte beløb til indkøb af belysning.

Jerlev Sogns Beboerforening ansøgte om 81.750 kroner til færdiggørelse af Jerlev Bypark. I snart otte år har man i Jerlev arbejdet med byparken og er ved at være til vejs ende med det store projekt, som også inkluderer Jerlev Kulturhus. Der mangler dog stadig lidt, før området er helt færdig. Blandt andet mangler der stier, trapper og siddemuligheder. På udvalgsmødet besluttede politikerne at bevilge det fulde ansøgte beløb.

De ni projekter

Det har de søgt/fået til sagn om:

  • Robert Jacobsens Venner: 26.200 kroner/26.200 kroner
  • Jerlev Borgerforening: 81.750 kroner/81.750 kroner
  • Egtved Museumsforening; 30.000 kroner/30.000 kroner
  • ØSVN-Hallen: 150.000 kroner/62.500 kroner
  • Nørup Sognegård: 189.000 kroner/45.000 kroner
  • KFUM Spejderne Egtved/Egtved Idrætsforening: 200.000 kroner/200.000 kroner
  • Øster Starup Forsamlingshus: 29.200 kroner/0 kroner
  • Randbøldal Borgerforening: 200.000 kroner/0 kroner
  • Bredsten i Udvikling: 123.750 kroner/0 kroner

Øster Starup-Vester Nebel Hallen ansøgte om 150.000 kroner til nye mødefaciliteter. Målet er at gøre hallen mere fleksibel og tilgængelig blandt andet ved at lave en elektronisk adgang til hallen, så lokalområdet kan få ubegrænset adgang til hallen og dens mødefaciliteter. Samtidig havde halbestyrelsen et ønske om blandt andet en anden gulvbelægning, flytbare vægge og ny belysning.

Forvaltningen havde på forhånd vurderet, at den elektroniske løsning vil være til stor gavn for lokalområdet, men at de øvrige ønsker til blandt andet gulvbelægning hører under den almindelige drift af hallen.

ULN-politikerne valgte at følge forvaltningens anbefaling og bevilgede 62.500 kroner til anskaffelse af den elektroniske adgangsløsning.

Egtved Museumsforening ansøgte om og fik bevilget 30.000 kroner til indkøb af to nye glasvitriner, hvor der kan udstilles lokalkunst.

Nørup Sognegård havde søgt om 189.000 kroner til blandt andet at fortæppe og bagkulisse til scenen i den store sal, lys- og lydanlæg og rumadskillelse til den store sal. Samtidig har bestyrelsen et ønske om at etablere en form for elektronisk ungdomsklub i kælderen. Hertil er der brug for midler til at møblere og indrette kælderrummene, så de er egnede til både e-sport, musik-øvelokaler eller andre almindelige ungdomsklub-aktiviteter. ULN valgte valgte at bevilge 45.000 kroner til Nørup Sognegård til kælder-projektet.

KFUM Spejderne i Egtved og Egtved Idrætsforening havde ansøgt om 200.000 kroner til en mobilscene med lydanlæg, som skal bruges til forskellige arrangementer i byen. Håbet er samtidig, at den vil bidrage til at fremme nye aktiviteter i byen eksempelvis med musik. Mobilscenen skal drives af spejderne og idrætsforeningen, men skal kunne lejes af alle. Udvalgspolitikerne besluttede at godkende ansøgningen med den bemærkning, at udlejning af mobilscenen ikke må begrænses til foreninger i Egtved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce