Annonce
Vejle

Mølholm poster 25 millioner i kampen mod hudkræft: - Det er et enestående samarbejde - og så lige her i Vejle

Flemming Andersen (til højre) er speciallæge og klinikchef på Dermatologisk Klinik på Privathospital Mølholm. Han har indgået et samarbejde med professor ved Aalborg Universitet og overlæge på Aalborg Universitetshospital Peter Bjerring og professor ved Københavns Universitet og overlæge på Bispebjerg Hospital Merete Hædersdal. Foto: Mette Mørk
Privathospitalet Mølholm, Aalborg Universitet og Bispebjerg Hospital samler en række af landets dygtigste eksperter inden for hudsygdomme for at udvikle nye metoder til at forebygge og behandle hudkræft.
Annonce

Vejle: Det er langt fra hver dag, at et privathospital indgår samarbejde med et universitet og et offentligt sygehus.

Og det sker heller ikke så ofte, at det derudover skyder mange millioner i det.

Man kan derfor godt kalde det for historisk, at Privathospitalet Mølholm går sammen med Aalborg Universitet og Bispebjerg Hospital og samler en række af landets dygtigste eksperter inden for hudsygdomme for at udvikle nye metoder til at forebygge og behandle hudkræft.

Det mener Flemming Andersen.

Han er speciallæge og klinikchef på Dermatologisk Klinik på Privathospital Mølholm og er en af initiativtagerne til Videncenter for Hudkræft, der får til huse i de eksisterende rammer i Aalborg, København og Vejle.

- Det er et enestående samarbejde - og så lige her i Vejle.

- Der har altid været noget brødnid mellem det offentlige og det private, og det er altså for skørt. Sammen kan vi skabe nogle helt fantastiske resultater, siger Flemming Andersen, da avisen kigger forbi de hvide bygninger på Brummersvej.

Annonce

Altruisme og jordforbindelse

Privathospitalet Mølholm poster 25 millioner kroner i projektet over de seneste fem år.

Aalborg Universitet og Bispebjerg Hospital stiller med hver fire millioner kroner.

- Jeg kan ikke sige så meget om pengene, andet end at de er en bevilling fra hospitalet. Normalt tænker man måske ikke privathospitaler som altruistiske, men faktisk har vi forholdsvis meget jordforbindelse her og er ligesom andre i faget interesseret i sundhed for alle, forklarer klinikchefen.

- Desuden har vi på Mølholm ønske om at udvikle os fagligt, hele tiden blive dygtige og altid være bedre end vanlig standart til glæde for vores patienter. Derfor går vi ind i projektet, tilføjer Flemming Andersen.
Vi vil gerne på sigt samarbejde med flere regioner og tiltrække de kvikkeste hoveder, så vi samtidig kan lokke erhvervslivet og finansiering til.

Flemming Andersen, speciallæge og klinikchef på Dermatologisk Klinik på Privathospital Mølholm
Og der er da også nok at tage fat i på.

Faktisk går cirka 150.000 danskere rundt med hudkræft, hvilket svarer til cirka tre procent af befolkningen - og hvert år kommer 38.500 nye tilfælde til.

- Danmark er lige nu et af de lande i verden, hvor forekomsten af hudcancer er størst. Vi har nogle dumme solvaner, og mange rejser flere gange om året mod solen og dyrker den trods mange års oplysningsarbejde. Så der er god grund til at forsøge at nedbringe det tal og hele tiden forbedre behandlingen til dem, som bliver ramt, mener han.

Annonce

Pille i stedet for solcreme

Videncenter for Hudkræft vil eksempelvis udvikle og afprøve en tablet, som man kan sluge og bruge i stedet for solcreme.

Man vil også udvikle nye, mere skånsomme lys- og laserbaserede behandlingsmetoder til hudkræft samt udbrede viden om disse til læger og til befolkningen generelt.

Derudover arbejder gruppen med en ny metode til optisk diagnostik uden biopsi, der, udover at skåne patienten for mødet med skalpellen, også vil kunne give patienten svar med det samme.

Videnscentret vil sætte flere ph.d.-projekter i gang og oplever allerede stor interesse fra fagfæller.

Forventningerne til projektet er også store.

- Vi vil gerne på sigt samarbejde med flere regioner og tiltrække de kvikkeste hoveder, så vi samtidig kan lokke erhvervslivet og finansiering til. Så ser jeg intet til hinder for, at videnscentret om nogle år kan danne skole for hele verden. Man skal jo ikke sætte sit lys under en skæppe, påpeger speciallæge og klinikchef på Dermatologisk Klinik på Privathospital Mølholm Flemming Andersen.

I spidsen for projektet står også professor ved Aalborg Universitet og overlæge på Aalborg Universitetshospital Peter Bjerring, som er tilknyttet klinik for Dermatologi på Privathospitalet Mølholm. Derudover professor ved Københavns Universitet og overlæge på Bispebjerg Hospital Merete Hædersdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce