Annonce
Vejle

Møllebageren siger farvel til Mary's: Ny café tager over

Lyset forsvinder ikke fra Møllebageren, der har sidste åbningsdag torsdag i Mary's - den kommende Paladspassagen. Fredag bliver de faste kunder budt velkommen i Café Kværn, der løbende ændres til en café de kommende uger. Arkivfoto

Møllebageren lukker i Mary's alias Paladspassagen, men Rie Lundgren holder liv i bagerudsalget og åbner fredag en café til glæde for især de mange pensionister, der er faste kunder.

Vejle: Bagermester Søren Schmidt har længe ikke kunnet vise sig i Møllebagerens filial i Mary's uden at få skældud.

Årsagen er, at den lokale bager har besluttet at lukke bagercaféen i midtbycentret, der i disse måneder bliver forvandlet til Paladspassagen. Den beslutning har især været upopulær hos mange pensionister, der har brugt bageren som fast mødested i Mary's.

Søren Schmidts aftale med Boax Ejendomme A/S, der ejer Paladspassagen, udløber torsdag, men fredag vil der stadig være lys og åbent i lejemålet.

Rie Lundgren, der er kæreste med ejer af Boax Ejendomme, Orla Dambo, har besluttet at føre bagerudsalget og caféen videre. Hun har indgået en aftale med Møllebageren, der fortsat skal levere brød, sandwich og kager til den nye café i Paladspassagen.

Annonce

Det har aldrig været meningen, at jeg skulle være caféejer, og det er planen at sætte caféen til salg, når den er blevet, som vi gerne vil have den.

Rie Lundgren, midlertidig caféejer

Samme stil som nu

- På fredag åbner Café Kværn i de lokaler, Møllebageren hidtil har ligget i. Det er ikke meningen, at kunderne vil opleve den store forvandling, for vi kører videre i samme stil som Møllebageren. Men vi vil hen ad vejen ændre konceptet og indretningen, så vi går fra at være bager til at blive mere en café. Her vil man fortsat kunne købe et rundstykke til en kop kaffe, sandwich og salater som i dag, fortæller Rie Lundgren.

Den nybagte caféejer, der er tidligere reklamebureauejer, skal bruge torsdagen på at designe nyt logo til caféen, og så vil den gradvise forvandling ske indenfor de næste måneder.

- Samtidig er jeg i gang med at finde personale. Så der er nok at se til, når man er blevet caféejer, siger Rie Lundgren med et smil.

Var aldrig meningen

I første omgang skal Møllebageren hente sin ovn og hæveskabe, hvilket baner vej for, at disken flyttes over i venstre side af lokalet. På den måde bliver bedre plads til siddende gæster i den café, der i dag har 27 siddepladser.

Når det pladskrævende bagerinventar er væk, kan Boax Ejendomme sætte dør og vinduer i det udvidede lejemål, som også får eget kundetoilet.

- Det har aldrig været meningen, at jeg skulle være caféejer, og det er planen at sætte caféen til salg, når den er blevet, som jeg gerne vil have den. Når vi gerne vil holde stedet åbent, er det af hensyn til de mange stamkunder, Møllebageren har haft. Samtidig er det synd, hvis det liv forsvinder fra gaden, fortæller Rie Lundgren.

Ikke tid til to steder

Hun kommer ikke til at tage del i caféens daglige drift, men har overtaget Møllebagerens to faste ansatte i Mary's, Camilla Fisker Nielsen og Christina Kehlet.

- Det er vigtigt for os at holde fast i de ansatte, som de faste kunder kender, og Christina bliver daglig leder af caféen, fortæller Rie Lundgren.

Søren Schmidt, der driver bageri på Søndermarken, er glad for aftalen med Rie Lundgren. Ikke mindst på vegne af de pensionister, der nu fortsat kan mødes i caféen.

- Når jeg holder fast i min beslutning om ikke længere at drive butikken, hænger det sammen med, at jeg har mistet penge hvert år i Mary's, og jeg har ikke tid til at styre begge steder. Derfor har jeg ikke længere fingrene på kogepladen dernede. Men nu hvor de har ændret konceptet, investerer penge i det og vil gøre det mere caféagtigt, tror jeg godt, at du kan lave en god forretning dernede, siger Søren Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Bilka gjorde det igen: Vejle kan ingen tæske

112

Tre rumænske tyve anholdt i Blåhøj

Kultur

Nærradio uden sendetilladelse: Bestyrelsen er tavs

Annonce