Annonce
Vejle

Møllen får tidligst sine vinger på til foråret

Vejle Mølle var pakket ind under en to år lang renovering frem til 2014, hvor det ikke var vingerne, mens selve murværket og det indvendige, som var igennem en omfattende istandsættelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Mølle får fjernet sine vinger i denne eller næste uge, og forventningen er, at de nye vinger først er monteret til foråret.
Annonce

Vejle: En del af Vejles turister finder vej til toppen af Kiddesvej for at forevige den historiske Vejle Mølle. Men billederne af Vejles vartegn bliver noget anderledes vinteren over.

Som omtalt tidligere på ugen skal de nuværende møllevinger pilles ned hurtigst muligt, da VejleMuseerne har konstateret, at der er gået råd i dem.

Vingerne står ikke til at redde, og enten i denne eller næste uge sørger forvaltningen for, at møllen får afmonteret sit 22 meter brede vingefang.

Og møllen vil stå afpillet vinteren over, for Vejle Kommune kan ikke skaffe et sæt nye vinger i løbet af en måned eller to.

Annonce

Skal laves med respekt

- Sådan nogle møllevinger ikke er en standardvare. Derfor kommer der til at gå en rum tid, før de nye vinger bliver færdige. De nye vinger skal laves med respekt for den gamle mølles stil, og sådan et snedkerarbejde tager tid, fortæller Emilie Husted, kommunikationskonsulent i Vejle Kommunes afdeling for Kultur & Sundhed.

I forvaltningen er forventningen derfor, at vi formentlig når hen i foråret, før de nye vinger er monteret på møllen.

Annonce

Skal finde et alternativ

Det er kritisk i forhold til møllens funktion med det mangeårige julelys, der kan ses fra det meste af Vejle midtby.


Sådan nogle møllevinger ikke er en standardvare. Derfor kommer der til at gå en rum tid, før de nye vinger bliver færdige.

Emilie Husted, kommunikationskonsulent i Kultur & Sundhed


- Vingerne er der ikke over julen, og der skal findes et alternativ for den traditionelle julebelysning på møllen. Her finder vi en løsning, så møllen også i år bliver udsmykket i december. Men det bliver af gode grunde ikke, som det plejer, i år, siger Emilie Husted.

Forvaltningen har endnu ikke fået et overslag over, hvad det kommer til at koste at pille møllevingerne ned og få dem erstattet med nye limtræsvinger.

Annonce

Var uden julelys i 2013

Skulle det ikke lykkes at finde en gangbar løsning på julebelysningen, er det ikke første gang i nyere tid, at vejlenserne må undvære belysningen på toppen af byens sydlige bakke.

Da møllen var gennem en større renovering, var det hen over julen 2013 planen at udstyre møllen med julelys, selvom hele møllebygningen var pakket ind i stillads og en plastdug.

Vingerne stak ud af indpakningen, men der opstod problemer med at få drejet møllehatten rundt, så vingerne havde front mod byen. Derfor måtte Kommunale Ejendomme opgive den traditionsrige julebelysning, som siden er blevet fastmonteret på møllevingerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Et kys til prinsen

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce