Annonce
Billund

Mad og røg kom er til debat:- Lad institutionerne selv bestemme, lyder det fra DF

Nej til ovendreven fokus på vægt og røg, lyder det fra Mogens Jørgensen (DF). Han mener desuden, at de enkelte institutioner sagtens selv kan finde ud af at styre - uden stramme rammer fra byrådet. Arkivfoto: André Thorup
Mogens Jørgensen fra Dansk Folkeparti synes ikke, at byrådet skal blande sig i, hvordan skoler og andre institutioner håndterer deres madboder. Han er også imod regionens fokus på røgfrihed.

Billund Kommune: Hvor meget skal det offentlige blande sig i børns og voksnes sundhed? Det emne var igen til debat, da politikerne i unge- og kulturudvalget var samlet. Mogens Jørgensen fra Dansk Folkeparti synes, at det offentlige blander sig alt for meget.

Han stemte derfor imod, da resten af udvalget godkendte den sundhedsaftale, som Billund Kommune sammen med de andre kommuner i regionen er en del af. Den indebærer blandt meget andet, at kommunen forpligter sig til at arbejde for et røgfrit Syddanmark.

- Jeg er simpelthen uenig i en af konklusionerne, der gør rygning til det største sundhedsproblem. Jeg mener dybt og inderligt, at det største problem er vores psykiske sundhed. Sundhed er andet end lungekapacitet, siger han.

Annonce

Der skal selvfølgelig være et sundt alternativ, men det kan institutionerne altså godt selv finde ud af.

Mogens Jørgensen (DF)

Lokal selvbestemmelse

Politikerne fik også en status på, hvordan det går med at føre kommunens overordnede politik for mad, måltider og bevægelse ud i livet på skoler og i haller. Udvalgsformand Stephanie Storbank (V) fik godkendt sit forslag om, at forvaltningen nu skal lave en handleplan for, hvordan alle kommunale institutioner kommer til at leve om til de ambitioner, der er nedfældet i politikken. Det er endnu ikke lykkedes helt på for eksempel Vestre Skole, Lynghedeskolen og i Billund Idrætscenter.

- Det skal være nemt at træffe det sunde valg. Det mindre sunde må godt være der, det skal bare skubbes i baggrunden, mener Stephanie Storbank.

Mogens Jørgensen stemte igen imod.

- Jeg vil ikke være med til at legitimere det overdrevne fokus, der er på vægt og overvægt. Vi skal ikke blande os i, hvad folk spiser, og der er slet ikke brug for, at byrådet sætter rigide rammer for institutionerne. Der skal selvfølgelig være et sundt alternativ, men det kan institutionerne altså godt selv finde ud af, siger han.

Røgfri fremtid

Billund Kommune er en del af partnerskabet Røgfri Fremtid, som Mogens Jørgensen selv har været med til at vedtage. Det har han fortrudt.

- Byrådet brugte det straks til at forbyde de ansatte at ryge - i deres pauser. Det er jeg meget imod.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce