x
Annonce
Billund

Madguider og meditation for børn bliver måske permanente tilbud i ny sundhedspolitik

Også internationale kvinder fra Billund har haft glæde af madguiderne. Her bliver de indført i den danske madkultur. Arkivfoto

En ny sundhedspolitik for de næste fire år er på trapperne. Social- og sundhedsudvalget har evalueret de seneste fire års projekter, som alle vurderes til at have været gode.

Billund Kommune: Forleden fortalte en 83-årig mand fra lokalområdet social- og sundhedsudvalget om, at han aldrig i sit liv har lavet mad. Nu har han været med i projekt Madguider, som Billund Kommune har stået bag, og nu kan han invitere folk på middag uden problemer.

Også andre projekter i kommunens sundhedspolitik for de seneste fire år får ros med på vejen fra Ruth Lauridsen (V), formand for udvalget.

- Vi skal se på, om mindfulness-forløbet for børn skal ud på flere skoler. Det har haft en effekt i forhold til at få mere ro og give børnene redskaber til at håndtere personlige følelser. Det har betydet noget for indlæringen, siger Ruth Lauridsen, der i en grundigere evaluering af dette projekt gerne vil se på årsagen til, hvorfor børnene har brug for mindfulness for at kunne klare hverdagen.

Annonce

Ny sundhedspolitik

Citater fra de generelle drøftelser om en ny sundhedspolitik:- Mere borgerinddragelse i den kommende sundhedspolitik. Det skal give mening.

- Vigtigt med tværfaglighed.

- Børn er den bedste investering. Gerne mere synlig sundhedspolitik på skoleområdet og fokus på mere bevægelse.

Ny organisering

- Endnu ved vi ikke, hvad der skal fortsætte. Det går vi i gang med at finde ud af på tirsdag ud fra de borgermøder, der er holdt, og så skal det også drøftes i byrådet. Der har været rigtig meget godt i den tidligere sundhedspolitik, og jeg kan ikke love noget endnu, men hvis projekterne går videre, vil de indgå i den almindelige drift, siger Ruth Lauridsen.

Sundhedsområdet står overfor en ny organisering. I dag indgår det i social- og sundhedsudvalget, men der er også brug for sundhed alle andre steder, så fremover skal børne- og kultur og social- og sundhedsområdet løfte det op på direktionsniveau.

- Det er noget, jeg hilser meget velkomment, for det handler om at forebygge fremfor at helbrede. Det handler ikke om, at vi alle sammen skal spise broccoli , men om det gode, sunde liv, hvor vi skal fokusere på det, vi kan og ikke alt det, vi ikke kan.

De seneste fire års sundhedspolitik har også omfattet børns sundhed og mulighed for udendørs aktiviteter, en bevægelseskonsulent samt kurset mestring af egen hverdag til kvinder i 20-40-års alderen. Der har også været forældrekursus med fokus på kommunikation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce