Annonce
Erhverv

Madmødet: Spis med ved bondens bord

Måltider og mad er i fokus, når fødevarebegivenheden Madmødet finder sted. I Ikast-Brande bliver der to temaer kaldet "Til bords” og "Spis ved bondens bord”. Arkivfoto
Ikast-Brande Kommune er med i to aktiviteter i forbindelse med fødevare-eventen Madmødet.

Ikast/Brande: Som tidligere omtalt er Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande gået sammen om at styrke Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv med afholdelsen af Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer den 14., 15. og 16. maj 2020. Der vil blive arrangeret madevents i alle syv deltagerkommuner.

I Ikast-Brande har man valgt at fokusere på to af de tre overordnede aktiviteter, der indgår i Madmødet, nemlig ”Til bords” og ”Spis ved bondens bord”. Det forklarer den konservative formand for erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K), som sidder med det overordnede politiske ansvar for arrangementet.

Til gengæld er der ingen planer om at deltage i den tredje aktivitet med overskriften ”Det’ bare mad”. Her har man i forvejen flere lignende arrangementer i kommunen i form af Fødevaremarkedet på Torvet i Ikast i august og street food i forbindelse med Street Art-festivalen i Brande, forklarer udvalgsformanden, som ikke ønsker at konkurrere med noget, der kører godt i forvejen.

300 gårde

For så vidt angår ”Spis ved bondens bord” er det målet, at 300 gårde i hele regionen åbner op til en intim middag, hvor gårdens familie er vært og gæsten i centrum. Deltagerne får samtidig mulighed for at opleve et moderne landbrug, og måltidet skal basere sig på råvarer fra den lokale gård.

”Til bords” skal foregå på en af de tre ovennævnte datoer i maj, eksempelvis hos en virksomhed eller et særligt sted i kommunen. Sammen med lokale producenter, restauranter, kokke og kulturinstitutioner bydes der på fællesspisning i anderledes rammer. Måltiderne skal tilberedes af lokale råvarer, gerne med inspiration fra de historie- og egnsfortællinger, der hører til de forskellige lokationer, og begge typer arrangementer passer i Annette Mosegaards optik fint sammen med Ikast-Brandes status som kommunen med Danmarks bedste erhvervsklima ifølge medlemmerne af Dansk Industri.

Det er Business Region MidtVest, der står for at koordinere de mange arrangementer, som til sammen skal udgøre Madmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Kampen genoptages efter Eriksens kollaps

Annonce