Annonce
Erhverv

Madmødet: Spis med ved bondens bord

Måltider og mad er i fokus, når fødevarebegivenheden Madmødet finder sted. I Ikast-Brande bliver der to temaer kaldet "Til bords” og "Spis ved bondens bord”. Arkivfoto
Ikast-Brande Kommune er med i to aktiviteter i forbindelse med fødevare-eventen Madmødet.

Ikast/Brande: Som tidligere omtalt er Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande gået sammen om at styrke Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv med afholdelsen af Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer den 14., 15. og 16. maj 2020. Der vil blive arrangeret madevents i alle syv deltagerkommuner.

I Ikast-Brande har man valgt at fokusere på to af de tre overordnede aktiviteter, der indgår i Madmødet, nemlig ”Til bords” og ”Spis ved bondens bord”. Det forklarer den konservative formand for erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K), som sidder med det overordnede politiske ansvar for arrangementet.

Til gengæld er der ingen planer om at deltage i den tredje aktivitet med overskriften ”Det’ bare mad”. Her har man i forvejen flere lignende arrangementer i kommunen i form af Fødevaremarkedet på Torvet i Ikast i august og street food i forbindelse med Street Art-festivalen i Brande, forklarer udvalgsformanden, som ikke ønsker at konkurrere med noget, der kører godt i forvejen.

300 gårde

For så vidt angår ”Spis ved bondens bord” er det målet, at 300 gårde i hele regionen åbner op til en intim middag, hvor gårdens familie er vært og gæsten i centrum. Deltagerne får samtidig mulighed for at opleve et moderne landbrug, og måltidet skal basere sig på råvarer fra den lokale gård.

”Til bords” skal foregå på en af de tre ovennævnte datoer i maj, eksempelvis hos en virksomhed eller et særligt sted i kommunen. Sammen med lokale producenter, restauranter, kokke og kulturinstitutioner bydes der på fællesspisning i anderledes rammer. Måltiderne skal tilberedes af lokale råvarer, gerne med inspiration fra de historie- og egnsfortællinger, der hører til de forskellige lokationer, og begge typer arrangementer passer i Annette Mosegaards optik fint sammen med Ikast-Brandes status som kommunen med Danmarks bedste erhvervsklima ifølge medlemmerne af Dansk Industri.

Det er Business Region MidtVest, der står for at koordinere de mange arrangementer, som til sammen skal udgøre Madmødet.

Annonce
Egtved For abonnenter

Uroen breder sig på Firehøjeskolen: 'Den er også gal hos os, og det er faktisk bekymrende'

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne i Vejle: Brødre vil tage gæsterne med på en gastronomisk rejse

Alarm 112 For abonnenter

Carsten fik et chok, da han så en mand på løbehjul midt på Vejlefjordbroen: 'Bilisterne dyttede, men det ragede ham en skid. Han gav dem bare fingeren'

Vejle

Direktøren tager en chance: Løkke får DGI Huset til rabatpris, når hans nye parti skal stiftes

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv For abonnenter

Camillas spisested skal rives ned: Nu åbner kokken fra Skibet restaurant et sted fyldt med huller

Erhverv For abonnenter

Politikerne er enige: Derfor skal cykelhandleren ikke rive sin tilbygning ned - selvom den er ulovlig

Børkop For abonnenter

Nynne og Noor har udsigt til mange nye kammerater: Lille skole forventer at blive dobbelt så stor

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Jelling

Corona har for alvor gjort sit indtog på skolerne: - Vi har været nede på fem elever i en klasse

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Alarm 112

Bilist stak af: Have i Bredballe raseret af bil

Annonce