Annonce
Sport

Magiske Mucolli: Min brors succes er vigtigere end min egen

Agon Mucolli har fundet topformen oven på corona-pausen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Agon Mucolli ligner en mand i sit livs form efter coronakrisen. Han har det godt i Fredericia, og det betyder noget, at han kan komme glad til træning hver dag.
Annonce

Fredericia: Agon Mucolli er glad.

Fløjspilleren er den offensive stjernespiller i FC Fredericia. I klubbens seneste kamp, 3-1-sejren over Fremad Amager, lagde han op til to scoringer. Det ene oplæg kom efter en lang dribletur, hvor han satte en hel bagkæde, før han serverede den på et sølvfad til Dennis Høegh.

- Konditionsmæssigt er jeg i mit livs form men ikke fodboldmæssigt. Under Andreas Alm i Vejle havde jeg en god periode som 18-årig. Coronapausen har gjort mig godt, for jeg har kunnet træne hårdere og komme i bedre form. Og jeg var i god form i forvejen, siger Agon Mucolli.

For et par år siden var virkeligheden en anden for den lille tekniker. Andreas Alm blev fyret i Vejle i sommeren 2017, og han blev erstattet af den iltre italiener Adolfo Sormani, som ingen fidus havde til Agon Mucolli.

Efter en god debutsæson på førsteholdet, blev han smidt ned på ungdomsholdet. Og da kontrakten med Vejle blev ophævet i januar 2019, havde han svært ved at finde en klub. Han prøvede sig af flere steder, før han landede i Fredericia i februar 2019.

Cheftræner Jonas Dal så potentialet i den 20-årige kantspiller.

- Jeg kunne ikke være faldet bedre ind i truppen. Det var helt perfekt for mig at komme hertil efter en hård tid. Jeg kan med hver eneste mand i truppen, og det giver noget ekstra, at man kommer glad til træning hver dag, siger Agon Mucolli.

Annonce

Løber også hjem

Hans samarbejde med Nicolaj Ritter på venstrekanten bliver bedre og bedre, og selvom Agon Mucolli med sin lettere arrogante fremtoning på en fodboldbane kan fremstå som en luksusspiller, er han alt andet end det.

- Folk må tænke, hvad de vil. For mig gælder det om, at min træner og mine holdkammerater er tilfredse med mit arbejde, siger Agon Mucolli og fortsætter:

- Jeg kan godt forstå, at folk kan tænke: Han løber sgu nok ikke hjem, for han bruger alle sine kræfter på at drible. Men hvis man ser kampene, finder man ud af, at jeg også løber den anden vej.

Annonce

Kampen mod Viborg

Nu venter et opgør mod Viborg. Vinderen i fredagens opgør er førstebejler til Vejle på førstepladsen.

- Vi skal have tre point, så er der ikke mere at rafle om. Vi skal vinde hver gang nu, for at have en chance for at rykke op, siger han.

Efter Viborg venter opgør mod Vendsyssel og Vejle.

- Tredjepladsen er sikker. Andenpladsen er 50/50, og det er et mirakel, hvis vi tager førstepladsen. Men man skal jagte chancen, så længe den er der. Vinder vi de næste to kampe, kan vi være helt med igen. Men taber vi til Vejle, er det slut, siger han.

Hans lillebror Arbnor Mucolli er fast mand på Vejles hold, og det gør brødrene til konkurrenter.

- Jeg er super glad på hans vegne, og det gør mig stolt, at han er banens bedste, når vi møder hinanden. Det er lige før, det betyder mere for mig, at han er god, end at jeg selv er god.

Kampen mod Viborg spilles fredag aften klokken 19.00 i Viborg.

Forventet startformation.Bænken: Andreas Raahauge, Uzo, Lukas Enevoldsen, Mathias Gertsen, Nikolaj Kirk, Anders Holvad, Steven Enna.Skader: Joachim Wagner.Karantæner: Ingen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce