Annonce
Sport

Magnussen taber intern duel og starter som nummer 16

Leonhard Foeger/Reuters
Den danske Formel 1-stjerne fik en sløj sæsonstart, mens Mercedes-racerne satte alle på plads i Østrig.
Annonce

Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) røg lørdag ud af Q1, kvalifikationens første runde, og starter søndagens østrigske Formel 1-grandprix som nummer 16.

Danskeren var blot 0,070 sekunder langsommere end holdkammeraten, franske Romain Grosjean, der med 15.-hurtigste tid i Q1 lige akkurat røg videre til næste kvalifikationsrunde. Her gik det dog ikke meget bedre, og han starter som nummer 15.

Kun de to racere fra henholdsvis Williams og Alfa Romeo var langsommere end Magnussen i kvalifikationen.

På grund af coronapausen er Formel 1-sæsonen kommet i gang med næsten fire måneders forsinkelse. Og der skal i år køres et yderst komprimeret program med færre løb end ellers planlagt.

Red Bull Ring i østrigske Spielberg lægger asfalt til sæsonen første to løb. Sæsonens første løb køres søndag, og i næste uge går det allerede løs igen.

Mens Magnussen nok er skuffet med sin startplads, så er skuffelsen formentlig endnu større hos tyske Sebastian Vettel (Ferrari).

Den firedobbelte verdensmester skuffede fælt og starter søndagens løb helt nede som nummer 11. Ferrari-holdkammeraten Charles Leclerc var ikke meget bedre. Han starter som nummer syv.

Sådanne hovedpiner er der ikke i Mercedes-lejren.

Valtteri Bottas sikrede sig pole position og startplads nummer et. Den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, starter som toer.

Max Verstappen (Red Bull) starter som nummer tre, mens Lando Norris (McLaren) flot kørte den fjerdehurtigste tid.

Verstappen har vundet løbet i Østrig de to seneste gange, det er blevet afviklet.

Kevin Magnussen er i sine fem tidligere optrædener på banen i Spielberg sluttet i top-10 to gange, og han skal som Grosjean finde en del fart søndag for at gentage den bedrift.

Løbet starter klokken 15.10.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce