Annonce
Egtved

Maibrit skaber smukke smykker med betydning

Maibrit Sander Nielsen kan blive helt opslugt af at sidde i sit lille smykkeværksted og designe armbånd, øreringe og andre smykker. Her lægger hun både vægt på designet og farvesammensætninger, men også på at finde de rigtige kombinationer af stenenes energier. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Maibrit Sander Nielsen har startet sin egen smykkevirksomhed. Hun designer og fremstiller selv alle smykker, hvor hun blandt andet lægger vægt på stenenes energier.
Annonce

Egtved: Smukke, farverige perler af sten og krystaller ligger i små skåle og æsker på det store skrivebord, hvor Maibrit Sander Nielsen omhyggeligt udvælger og sammensætter de mange perler i armbånd, halskæder og øreringe.

- Jeg er vild med at sidde og designe smykker og bare slippe min kreativitet fri på den her måde, forklarer hun.

Faktisk er kærligheden til at designe smykker så stor, at hun i april startede virksomheden MbSmykker By ZoneSander, som hun driver fra hjemmet i Egtved ved siden af sit fuldtidsjob på en institution for udsatte piger.

Annonce

Stenenes energier

Men det handler ikke kun om at sammensætte perler og smykker, så de er smukke. For Maibrit Sander Nielsen har også fokus på stenenes energier, og hvordan de arbejder sammen indbyrdes.

Eksempelvis kan ametyst give klarhed i drømme og ved store beslutninger, der skal træffes, mens brændt citrin kan være med til at booste ens immunsystem og give fysisk velvære.

- Jeg har altid været ret spirituel, og jeg tror på, at der er mere mellem himmel og jord. Men samtidig er jeg meget jordbunden og har behov for at bevare jordforbindelsen, siger Maibrit Sander Nielsen.

Armbåndet består af en blanding af smukke turkis-grønne aventurinperler og ferskvandsperler. Aventurin skulle, hvis man tror på det, give held i kærlighed, arbejde og pengesager. Samtidig skulle stenen kunne anvendes ved hudlidelser, øresusen og forhøjet blodtryk. Foto: Mia Sander

Den dualitet går også igen i hendes smykker.


Jeg tror på, at stenene har forskellige energier, og jeg synes, det er spændende at forsøge at sammensætte dem, så deres energier supplerer hinanden.

Maibrit Sander Nielsen


- Jeg tror på, at stenene har forskellige energier, og jeg synes, det er spændende at forsøge at sammensætte dem, så deres energier supplerer hinanden. Men det designmæssige er mindst ligeså vigtigt. Hvis kunderne tror på stenenes energi, og at de kan hjælpe dem, er det fedt, men hvis de køber smykker udelukkende for designet, er det også fint, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg bliver bare så glad, når folk fortæller, at de godt kan lide det, jeg har designet - uanset om de tror på stenenes energier eller ej.

Annonce

Ordentlige materialer

Når Maibrit Sander Nielsen har fundet et design og en sammensætning af sten og krystaller, hun er godt tilfreds med, laver hun gerne nogle enkelte flere magen til.

- Men jeg kommer aldrig til at masseproducere et bestemt smykke. Der bliver kun et lille sortiment af hver slags - max 10 af en slags. Det skal gerne være lidt eksklusivt og unikt, så kunderne ved, at de ikke kommer til at møde mange andre med smykker helt magen til, forklarer hun.

Samtidig er det vigtigt for hende kun at bruge ordentlige materialer i hendes smykker.

- Jeg bruger primært krystaller og sten, men af og til også nogle ferskvandsperler, swarovski-sten eller perler i forskellige træsorter. Og så bruger jeg altid sterlingsølv eller guldbelagt sterlingsølv, så jeg ved, at kunden køber noget, der er ordentligt.

Herrearmbåndet her er lavet med solsten, afrikansk turkis, phyolit og træperler. Til indpakning har Maibrit Sander Nielsen fået fremstillet en masse små poser og æsker med logo på. Foto: Mia Sander

Det er også vigtigt for hende, at hendes smykker præsenteres ordentligt for køberne.

- Jeg har fået lavet nogle flotte æsker med logo, som smykkerne kommer i. Jeg har valgt at tage det seriøst fra starten og derfor også investere lidt ekstra i sådan noget som æsker og indpakning, forklarer Maibrit Sander Nielsen.

Annonce

Håber på støt stigning

Smykkerne sælger hun fra sin webshop, men samtidig er der cirka hver anden weekend eller efter aftale mulighed for at besøge hendes showroom på hjemmeadressen. Desuden har smykkerne været udstillet i Egtved Centret i Stines Bolsjers butik.

- Hvis man tror på stenenes energier, så er det vigtigt at komme ind og prøve at holde smykkerne i hænderne og mærke, om det føles rigtigt, siger hun og fortæller:

- Jeg har prøvet at have en kunde herinde, som troede, han vidste, hvad han ville have, men han endte med at købe noget helt andet. Han kunne mærke, energierne i det, han havde i tankerne, ikke passede. Han kunne ikke forklare det - han kunne bare mærke det.

Øreringene her har vedhæng af citrin, som nogle kalder "eksamenssten", da den siges at være god til at give overblik, energi og idéer. Foto: Mia Sander

- Smykkevirksomheden er stadig meget ny, men der har allerede været et fornuftigt salg, siger Maibrit Sander Nielsen, der dog synes, det er svært at vide, hvad hun kan forvente af smykkesalg på sigt.

- Men jeg har lavet en forretningsplan over fem år, hvor jeg regner med, at virksomheden vil vokse støt og roligt og de fem år. Skulle det lige pludselig flyve afsted, er det fedt. Skulle det vise sig ikke at følge min forretningsplan, så må jeg se på det efterhånden, siger hun.

- Men med det, jeg har nået indtil videre, synes jeg, det er en succes i sig selv. Jeg er i hvert fald super glad, og jeg bliver bare ekstra glad hver gang, jeg ser en, der bærer et af mine smykker, for så er det jo et tegn på, at de kan lide det, jeg laver.

Sten og krystallers betydning

Halvædelstene og krystaller er igennem tiden beskrevet som værende magisk energetiske og healende.

Eksempler kan være:

Agat: Findes i mange forskellige varianter og står for selvtillid, styrke og intelligens. God til at hjælpe med at tænke hurtigt og klart. Er styrkende for det fysiske hjerte, og støtter forbindelsen mellem krop og sjæl. Giver mod og handlekraft til at overvinde usikkerhed. Støtter ved handelstransaktioner og indvielser.

Bjergkrystal: Bjergkrystallen er en meget rensende sten. Den giver styrke, klarhed og indsigt. Herudover har den egenskaber såsom: sandhed, indlæring, vækst, overblik, skaber harmoni, stimulerer ens intuitive evne. Den kan anvendes mod jord- og vandstråling. – og det menes, at den kan healende ved alle fysiske ubalancer.

Rosenkvarts: Rosenkvarts er en kærlighedssten. Den er så blid, at den er velegnet at bære for både børn og voksne. Den fjerner negativ energi fra kroppen på den, som bærer den, men også fra omgivelserne omkring bæreren.  Rosenkvarts er god at have på sig ved traumer, kriser, stress og spændinger, når man ønsker at tiltrække kærlighed. Skærmer imod skadelig stråling fra computerskærme, jorden og rummet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce