Annonce
Vejle

Mail afslører: Ansat sigtet for uagtsomhed efter ung kvindes død på bosted

En ung handicappet kvinde blev fundet livløs i et badekar i forbindelse med et bad. Hun døde ifølge avisens oplysninger den 19. juni 2019 i afdelingen Bygden på bostedet Bifrost. Foto: Mette Mørk
Sigtelsen fremgår af en mail, som Vejle Amts Folkeblad er kommet i besiddelse af.
Annonce

Vejle: En medarbejder er sigtet i forbindelse med et dødsfald på bostedet Bifrost. Sigtelsen lyder på uagtsomhed.

Det fremgår af en mail, som Vejle Amts Folkeblad er kommet i besiddelse af. Mailen blev sendt af Vejle Kommune den 30. august 2019 til alle forældre med børn på afdelingen Bygden.

Det skete godt to måneder efter, at en ung, handicappet kvinde blev fundet livløs i et badekar i forbindelse med et bad. Hun døde ifølge avisens oplysninger den 19. juni 2019.

"Politiet har orienteret os om, at det den 21. august 2019 har valgt at sigte en medarbejder på arbejdspladsen for uagtsomhed," skriver kommunen blandt andet.

Jeg må ikke udtale mig om sagen, så længe der pågår en politiefterforskning. I forhold til spørgsmål vedrørende ansættelsen kan jeg heller ikke sige noget, da der er tale om personalesag.

Anette Ravn Olsen, chef for afdelingen for familie og forebyggelse

Annonce

Fik aftale om orlov

Chef for afdelingen for familie og forebyggelse Anette Ravn Olsen er anført som kontaktperson i mailen. Avisen har tidligere spurgt hende, om en ansat var eller er sigtet, men det ville hun hverken be- eller afkræfte og henviste til politiets igangværende efterforskning.

Hun ville heller ikke oplyse, om vedkommende efter episoden blev fyret eller selv forlod jobbet, men fortalte, at personen involveret i badesituationen ikke længere arbejder i Vejle Kommune.

I mailen står der imidlertid, at "der er indgået aftale med medarbejderen om orlov".

Hvorfor ville du ikke fortælle, at en ansat er sigtet i sagen, og at vedkommende efter episoden blev sendt på orlov?

- Det ville og vil jeg stadig ikke. Jeg må ikke udtale mig om sagen, så længe der pågår en politiefterforskning. I forhold til spørgsmål vedrørende ansættelsen kan jeg heller ikke sige noget, da der er tale om personalesag, svarer Anette Ravn Olsen.

Annonce

Sag efterforskes stadig

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter man, at efterforskningen næsten et år efter dødsfaldet fortsat står på, men vil ikke oplyse, om medarbejderen fortsat er sigtet.

- Det er en sag, som stadig efterforskes. Derfor er sagen underlagt tavshedspligt, og jeg kan ikke sige yderligere, forklarer kommunikationskonsulent Vibeke Sørensen.

I mailen hedder det videre, at Vejle Kommune ikke på nuværende tidspunkt har "kendskab til de nærmere detaljer om baggrunden for den konkrete sigtelse, og vi vil først få yderligere information, såfremt anklagemyndigheden vælger at rejse en egentlig tiltage".

Avisen ved ikke, hvornår sagen forventes færdigefterforsket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce