Annonce
Kultur

Malerier fra organistens hånd

Vor Frelsers Kirkes mangeårige organist, Erik Linow, maler også. Det viser han ved en udstilling ved kirkehuset ved Vor Frelsers Kirke. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Erik Linows malerier udstilles i Kirkehuset ved Vor Frelsers Kirke.

Vejle: Det er ikke første gang, Erik Linow udstiller malerier i Kirkehuset ved Vor Frelsers Kirke. Kirkens hovedorganist er efterhånden også blevet en kendt maler, der blandt andet har været antaget på en mængde censurerede udstillinger – og på en sådan også har vundet en førstepris.

Udstillingen, der kan ses i juli og august, består denne gangaf nye malerier, der kommer omkring både landskab, blomster og menneskefiguren.

- Jeg er i gang med en serie landskabsbilleder, der er holdt i en lys og let farveskala, hvor ikke mindst den grønne farve er dominerende. Billederne er semi-abstrakte, og jeg har efter otte års ihærdig kamp fundet mit eget udtryk, siger organisten, der i øvrigt også i august kan fejre sin 25-års ansættelse som organist og korleder ved kirken.

Annonce
Udstillingen, der kan ses i juli og august, vil denne gang bestå af nye malerier, der kommer omkring både landskab, blomster og menneskefiguren. Privatfoto

Blomsterbilleder

- I de seneste par år har jeg med stor fornøjelse også malet blomsterbilleder, hvor jeg har fundet mit eget spændende udtryk, ikke mindst fordi det ekspressive og kraftfulde i penselføringen og friheden i maleprocessen, passer godt til min natur. Mange mennesker har glædet sig over disse abstrakte blomstermalerier, og der er efterspørgsel på dem, forklarer Erik Linow.

Der vil også være et stort todelt alterbillede med alle disciplene og Jesus, samt et par høje menneskefigur-malerier i en serie kaldet "phantastiske figurer", hvor det særegne og karakteristiske ved en skikkelse er trukket frem i stedet for det atletiske.

Malerierne kan ses - og eventuelt købes - i kirkekontorets åbningstider eller i forbindelse med kirkekaffen efter gudstjenesten om søndagen.

Søndag 14. juli vil Erik Linow præsentere sine værker ved et 10 minutters indlæg under kirkekaffen, hvor alle er velkomne.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce